Θ. Λιβάνιος: Σύσταση νέου φορέα για τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων Δημοτικών Συμβουλίων

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιγράφος

 

 

 

 

 

 

Τη σύσταση νέου φορέα ανεξάρτητου φορέα για τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων, προανήγγειλε  ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος, μιλώντας  την Παρασκευή στη συνεδριακή διάσκεψη της ΚΕΔΕ με την ΠΕΔ Αττικής.

Ο κ. Λιβάνιος είπε ότι θα συσταθούν επτά τέτοιοι μηχανισμοί σε όλη τη χώρα ώστε πλέον οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου να είναι άμεσα εκτελεστές και η όποια προσφυγή να παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Με τον τρόπο αυτό θα επιταχυνθεί το έργο των δήμων και όπως τόνισε ο υφυπουργός σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ θα οριστούν ποιες κατηγορίες αποφάσεων θα πηγαίνουν αυτεπάγγελτα για έλεγχο και ποιες θα είναι άμεσα εκτελεστές και έτσι δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω της εποπτείας. Φυσικά όποιο πρόσωπο ή φορέας με έννομο συμφέρον θα μπορεί να κάνει προσφυγή για τον έλεγχο νομιμότητας.

«Ο νέος αυτός φορέας θα είναι ανεξάρτητος από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και θα συμβάλει στην αποτελεσματικότητα στη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών», επεσήμανε ο κ. Λιβάνιος.

 

12.12.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 08:38

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online