Συνέντευξη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 και τους δημ/φους Παντελή Καψή και Ντόνα Δρούτσα

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

"Το μεγάλο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας είναι να βγάλουμε τη χώρα πιο ισχυρή από την υγειονομική κρίση, να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας δίνει το γιγαντιαίο πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης και να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις για να γίνει η χώρα τόπος προσέλκυσης επενδύσεων” τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό στην εκπομπή των δημ/φων Παντελή Καψή και Ντόνας Δρούτσα στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104.6.

 

Αναφορικά με την προοπτική διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση μια τέτοια εξέλιξη θα είναι δυνατή μόνο εφόσον υπάρξει σταθερή αποκλιμάκωση από την τουρκική πλευρά. Επανέλαβε, ότι για την Ελλάδα υπάρχει μόνο και μία διαφορά με την Τουρκία, η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και ξεκαθάρισε πως δεν μπαίνουν θέματα κυριαρχίας στο τραπέζι των συζητήσεων, προσθέτοντας ότι αν αυτή είναι η διάθεση της Τουρκίας, τότε θα αναλάβει και το βάρος για την κατάρρευση της οποιασδήποτε προσπάθειας συνεννόησης.

 

Σχετικά με την ΕΕ, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε σε πέντε τομές που πέτυχε την κρίσιμη χρονιά που πέρασε: τη διαχείριση της πανδημίας COVID19, τη συμμετοχή στη χρηματοδότηση των εμβολίων και την από κοινού αγορά και διάθεσή τους, την αμοιβαιοποίηση του χρέους με το αντίστοιχο Πακέτο Ανάκαμψης, την απόφαση διεύρυνσης στα Δυτικά Βαλκάνια, και τέλος την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit.

 

4.1.2021

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 19:24

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online