Συνέντευξη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον ρ/σ ΑΘΗΝΑ 9.84 και στις δημ/φους Αθηνά Κορλίρα και Αλεξάνδρα Βουδούρη.

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

«Αν η Τουρκία επιθυμεί το διάλογο με την Ελλάδα, όπως λέει, οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για αποκλιμάκωση. Και αυτό πρέπει να το δείξει έμπρακτα και με συνέπεια» δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ρ/σ ΑΘΗΝΑ 9.84 και στις δημ/φους Αθηνά Κορλίρα και Αλεξάνδρα Βουδούρη.
 
Αναφορικά με τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι οι προχθεσινές εικόνες εισβολής στο Καπιτώλιο προκάλεσαν παγκόσμιο σοκ. «Ο κ. Μπάιντεν έχει ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του, να προχωρήσει σε μια εθνική συμφιλίωση της χώρας του που είναι βαθιά διχασμένη αυτήν την στιγμή», πρόσθεσε.
 
Σχετικά με το θέμα των εμβολιασμών, ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε ότι «η ΕΕ παρόλο που δεν ήταν στις αποκλειστικές αρμοδιότητες της, ανέλαβε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, τον ρόλο του προμηθευτή των εμβολίων για όλες τις χώρες-μέλη της, αποφεύγοντας τη δημιουργία ανταγωνισμού μεταξύ τους».
 
Ερωτηθείς για τις σχέσεις Ελλάδας- Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit και την υπογραφή της ιστορικής εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ, ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «χριστουγεννιάτικο δώρο», αναφέροντας ότι «η  χώρα μας έχει προετοιμαστεί πολλαπλά και συνολικά για το Βrexit, ενώ είμαστε σε στενή συνεργασία με το ΗΒ για να διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο τις μεταξύ μας σχέσεις και συναλλαγές».  
 
 
8.1.2021
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 18:12

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online