Συνέντευξη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον ρ/σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

Στο θέμα της επανεκκίνησης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία και στο ζήτημα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στον ρ/σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι οι διερευνητικές επαφές δεν αποτελούν διαπραγμάτευση, αλλά είναι μία διαδικασία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των δύο πλευρών. Επισήμανε, ακόμη, πως η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών γίνεται μέσα σε ένα κλίμα διεθνούς καταδίκης και κυρώσεων για την Τουρκία, η οποία ζητάει από την Ευρώπη να ξαναβρούν μία λειτουργική σχέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν συζητάει θέματα, όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ή ο περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας. Πρόσθεσε δε πως για την Τουρκία δεν είναι ευνοϊκό το διεθνές περιβάλλον για να δυναμιτίσει τις διερευνητικές επαφές και πως αν το κάνει, θα αναλάβει και την ευθύνη της κατάρρευσης τους, αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπη και με τη σκληρή στάση της Ελλάδας και της ΕΕ.

Σε ερώτηση για το χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την έκδοση κοινού ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι αυτή έχει γίνει καταρχάς αποδεκτή και «δημιουργείται ολοένα και μεγαλύτερο μέτωπο χωρών το οποίο ζητάει να γίνει». Παράλληλα, όπως είπε, είναι σημαντικό να προχωρήσει ο ευρωπαϊκός εμβολιασμός χωρίς άλλες καθυστερήσεις από την πλευρά των εταιρειών στην παροχή των εμβολίων. 

 

 

22.1.2021

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 16:16

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online