Τηλεδιάσκεψη του M. Βαρβιτσιώτη με τον Ιρλανδό Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις, T. Byrne

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

H ελληνική πρόταση για την υιοθέτηση κοινού ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο ευρωπαϊκός συντονισμός κατά της πανδημίας COVID-19 καθώς και η αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του Brexit, βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Ιρλανδό Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Thomas Byrne.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι σκοπός της ελληνικής πρωτοβουλίας για την υιοθέτηση κοινού ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, δεν είναι η θέσπιση ενός υγειονομικού διαβατηρίου. Τόνισε ότι μέσω ενός κοινού ευρωπαϊκού πιστοποιητικού θα είναι δυνατή η αποτύπωση υγειονομικών δεδομένων που σχετίζονται με τον εμβολιασμό, κατά ομοιόμορφο τρόπο, ενώ μελλοντικά θα διευκολυνθεί η κινητικότητα των ατόμων. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη επίσπευσης της αδειοδότησης των υποψηφίων εμβολίων κατά του COVID-19, θέση που εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κατά την τελευταία τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αναφερόμενος στην οικονομική διάσταση της πανδημίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε την έγκαιρη και άρτια κατάρτιση του ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τονίζοντας την ανάγκη ταχείας αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Byrne ευχαρίστησε την χώρα μας για την αλληλεγγύη που επέδειξε προς την Ιρλανδία, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας του Brexit.

28.1.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online