Συνάντηση του Μ. Βαρβιτσιώτη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Α. Γκρουσκό

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

Οι ελληνορωσικές σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αλεξάντρ Γκρουσκό, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας.

 

Κατά τη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας και περιφερειακά ζητήματα.

Αναφερόμενος στην επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε τον ιστορικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ρωσία για την ευόδωσή της, τονίζοντας τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς. Προσέθεσε ότι η φετινή χρονιά, ως Έτος Ιστορίας Ελλάδος – Ρωσίας, προσφέρεται για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Ως συμπρόεδρος της Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής Ελλάδος – Ρωσίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι προσβλέπει στην σύγκληση της επόμενης συνόδου της ΜΔΕ, το αμέσως προσεχές διάστημα. Υπογράμμισε, συναφώς, ότι η χώρα μας επιθυμεί την ανάκαμψη του διμερούς εμπορίου και την προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων. Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαιρέτισε, εξάλλου, την πρόσφατη απόφαση των ρωσικών Αρχών για την αποκατάσταση της αεροπορικής σύνδεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την Ελλάδα από τις 8 Φεβρουαρίου 2021.

 

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης επανέλαβε το αίτημα της ελληνικής πλευράς για την επιστροφή των Αρχείων των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων της χώρας μας, τα οποία εκλάπησαν από τους Ναζί κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και βρίσκονται σήμερα στην Ρωσία.

 

29.1.2021

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 21:14

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online