Μ. Βαρβιτσιώτης: Ελλάδα και Ισπανία έχουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

Τα θέματα της αντιμετώπισης της πανδημίας και της πορείας του εμβολιασμού στην ΕΕ, η πρόταση του Πρωθυπουργού για το κοινό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, το Πακέτο Ανάκαμψης, η διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια και το μεταναστευτικό βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε σήμερα στην Αθήνα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα της Ισπανίας, Juan Gonzalez-Barba Pera, που επισκέπτεται τη χώρα μας. 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Βαρβιτσιώτης στις δηλώσεις του υπογράμμισε πως Ελλάδα και Ισπανία έχουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας και ταύτιση απόψεων στην πλειοψηφία των θεμάτων που αφορούν στις κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές, επισημαίνοντας πως η Ισπανία υποστηρίζει την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Παράλληλα, τόνισε πως η Ισπανία στηρίζει τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με τη διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια. 

Από την πλευρά του, ο Ισπανός Υφυπουργός σημείωσε «πως το ευρωπαϊκό μας μέλλον θα μας δώσει την ευκαιρία για την εξέλιξη στενότερων σχέσεων των δύο χωρών».

 

Ακολουθεί η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη:

 

«Σήμερα υποδεχόμαστε τον φίλο Υφυπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά θέματα, τον Juan Gonzalez Barba Pera, με τον οποίο ανταλλάξαμε επί μακρόν απόψεις και θα συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση. Με τον Χουάν ο οποίος μιλάει και άπταιστα ελληνικά διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα και η Ισπανία ταυτίζονται στην πλειοψηφία των θεμάτων που αφορούν τις κοινές πολιτικές στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συζητήσαμε για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της πανδημίας, τον συντονισμό των ευρωπαϊκών πολιτικών για τον εμβολιασμό, καθώς και για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο στηρίζει η Ισπανική πλευρά, την πρόταση δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συζητήσαμε για τα θέματα του Πακέτου Ανάκαμψης, για την αναγκαιότητα να χρησιμοποιηθούν αυτά τα λεφτά το συντομότερο δυνατόν, για την ανάταξη των οικονομιών μας. Και βέβαια επεκταθήκαμε στα θέματα που αφορούν τα Βαλκάνια, τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα θέματα της μετανάστευσης και τα θέματα της σχέσης μεταξύ της Ευρώπης και της Τουρκίας. Εγώ θέλω να διαβεβαιώσω ότι με την Ισπανία μας ενώνουν πάρα πολλά, υπάρχει ισχυρός δεσμός φιλίας, υπάρχει ταύτιση απόψεων στην συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων και οι επαφές που γίνονται ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι επαφές που έχουν στόχο να εξομαλύνουν τις οποιεσδήποτε αντιθέσεις και στο τέλος της ημέρας να βρεθούμε όλοι μαζί υπηρετώντας το κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον. Θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη δήλωση που μας έκανε νωρίτερα, μία δήλωση υποστήριξης των ελληνικών θέσεων σε σχέση με τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια».

 

2.2.2021

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 17:58

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online