Συνέντευξη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 FM και τους δ/φους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

Μήνυμα στην Τουρκία ότι καμία πρόκληση στο πεδίο δεν θα μείνει αναπάντητη και χωρίς διεθνοποίηση, έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 FM και τους δημοσιογράφους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.

Επισήμανε πως η Τουρκία δεν μπορεί να επιβάλει στην Ελλάδα το είδος και το ύφος της εξωτερικής πολιτικής που θα κάνει. Ακόμα, εξέφρασε την άποψη ότι η γειτονική χώρα βλέπει ένα στρατηγικό αδιέξοδο στην πολιτική την οποία έχει ασκήσει το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας πως η «επιχείρηση γοητείας» προς την ΕΕ δεν φαίνεται να έχει φέρει τα επιθυμητά για την Άγκυρα αποτελέσματα. «Αυτή η θετική ατζέντα δεν φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, οπότε συνεχίζει το ρυθμό της έντασης», ανέφερε.

Αναφορικά με το ζήτημα των κυρώσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι το θέμα εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι, όπως και αυτό των παραβιάσεων από την Τουρκία του ευρωπαϊκού κεκτημένου, το οποίο δεν αφορά μόνο τη σχέση της με την Ελλάδα, αλλά συνολικά με την ΕΕ.

 

22.2.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online