Δηλώσεις του Μ. Βαρβιτσιώτη στην ΕΡΤ - Συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης κα Sabine Thillaye

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

Η ελληνική πρόταση για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι σχέσεις Γαλλίας και Ελλάδας, η επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν στην Αθήνα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στο Παρίσι, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Γάλλο Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Clément Beaune και μέλη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και Γερουσίας.

 
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στον ευρωπαϊκό συντονισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σημείωσε πως είναι σημαντικό να υπάρξει επιτάχυνση του ρυθμού εμβολιασμών στην ΕΕ, ενώ σχετικά με το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού (Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό), που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είπε πως θα διευκολύνει τη μετακίνηση από χώρα σε χώρα και θα είναι το εργαλείο μέσα από το οποίο θα ανοίξει ο τουρισμός. Σε ερώτηση για το αν υπάρχει σύγκλιση απόψεων για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, παρά τις αρχικές ανησυχίες της Γαλλίας, επισήμανε ότι “έχουμε καταφέρει να βρούμε έναν κοινό τόπο”.  Πρόσθεσε, ακόμα,  ότι ο στόχος είναι τον Μάιο η Ελλάδα να αρχίσει να υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες.


Σχετικά με τις σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι “με τη Γαλλία μας ενώνουν ιστορικοί και στρατηγικοί δεσμοί. Το σύνθημα που υπάρχει από τη δεκαετία του ’70 και μας ακολουθεί μέχρι σήμερα είναι πολύ ισχυρό: Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία”. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι αποτελεί σημαντικό γεγονός η επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν στην Αθήνα, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, την ίδια στιγμή που Ελλάδα και Γαλλία θα βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την 25η και 26η Μαρτίου για τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας.

   
Νωρίτερα, σήμερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης κα Sabine Thillaye στην έδρα της Εθνοσυνέλευσης στο Palais Bourbon, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τον ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής. 

Πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, ο Αναπληρωτής Υπουργός είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τη Διευθύντρια του European Council on Foreign Relations κα Tara Varma, στo πλαίσιo της στρατηγικής εξωστρέφειας και προώθησης των ελληνικών στρατηγικών θέσεων σε δεξαμενές σκέψης.

17.3.2021

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 18:38

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online