Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση να λάβει εδώ και τώρα μέτρα για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

lifespeed.gr


Κώστας Μεσηνέζης

 

 

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική που έχει χαράξει η οποία φέρνει από το κακό στο χειρότερο τα λαϊκά στρώματα, τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και βέβαια συνεχίζει να παίζει με την υγεία. 
Ετοιμάζει αντιλαϊκά μέτρα, νέο μνημόνιο, επί της ουσίας, είναι τα μέτρα που εξήγγειλε μετά το δάνειο που πήρε και το νέο χρέος που φορτώνει στον ελληνικό λαό από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ»
Και συνέχισε λέγοντας.
«Πάλι ο ελληνικός λαός θα το πληρώσει και αυτό, και βέβαια με το αζημίωτο για τα μεγάλα συμφέροντα διότι η παραμικρή εκταμίευση σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρει τα προαπαιτούμενα, τα μέτρα που έχουν οριστεί: Δηλαδή το 8ωρο να γίνει και επισήμως 10ωρο, απλήρωτες υπερωρίες, μόνο ατομικές συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως και να φύγουν τα όποια κατακτημένα υπήρχαν, και βεβαίως αντιδραστικός συνδικαλιστικός νόμος να περιορίζει τις απεργίες, να αντιμετωπίζει με το μαστίγιο κυρίως, όταν της ξεφεύγει το καρότο, τα εργατικά-λαϊκά κινήματα, αυτή είναι η ουσία της πολιτικής της»

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο από την αρχή της σχολικής χρονιάς για το ασφαλές άνοιγμα τους.

Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, «τα σχολεία έπρεπε να είναι ανοιχτά από τον Σεπτέμβρη και λέμε ότι υπήρχαν οι δυνατότητες να είναι συνεχώς ανοιχτά. Τα μέτρα για να είναι ανοιχτά δεν πάρθηκαν και δυστυχώς δεν παίρνονται και σήμερα».

Σημείωσε ότι το μόνο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι «τα περιβόητα self test, πετώντας πάλι την «μπάλα» στην ατομική ευθύνη, στο γονιό και στον μαθητή».

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ προτείνει μια δέσμη πέντε μέτρων «που πρέπει να υλοποιηθούν τώρα»: 'Αμεσα, επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία, σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του ΕΟΔΥ, υλοποίηση του σχεδίου εμβολιασμού των καθηγητών εδώ και τώρα και όχι από το τέλος Μαΐου, οργάνωση, εδώ και τώρα, της αραίωσης των τμημάτων, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, και ως πέμπτη πρόταση ανέφερε ότι «θα πρέπει να μη γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια».

Αναφορικά με την οικονομία είπε ότι η κυβέρνηση «φέρει ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καταρχήν οι εργαζόμενοι αλλά και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι βιοτέχνες και μικροεπιχειρηματίες που βρίσκονται στα πρόθυρα του λουκέτου και οι περισσότεροι, δυστυχώς αυτή είναι η «μαύρη» πρόβλεψή μας, δεν θα τα καταφέρουν».

Υπογράμμισε ότι χρειάζεται η λήψη μέτρων προστασίας, πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ ζητά άμεση εφαρμογή μέτρων που περιέχονται στην πρόταση νόμου που θα επανακαταθέσει, «η οποία δεν πέρασε την πρώτη φορά λόγω της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της μη ψήφισής της από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Σημείωσε ότι «(οι αυτοαπασχολούμενοι) θα πρέπει να στηριχθούν και από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς απ' ότι ενημερωθήκαμε και στη Βουλή, το μεγαλύτερο μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνεται σε μεγάλους, σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους».

«'Αρα μιλάμε για μια πολιτική η οποία στο σύνολο της δεν οδηγεί σε ανακούφιση, έστω, τμημάτων του λαού μας» 

12.4.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online