Η ανάρτηση Δένδια στο facebook μετά το γεύμα

lifespeed.gr


Κατερίνα Καράμπελα

 

 

 

Πριν από λίγο, ο Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο facebook, τόνισε:

 

 

Είναι προς το συμφέρον Ελλάδος και Τουρκίας να συνεργαστούμε, αυτή είναι η άποψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η Τουρκία να αποσύρει το casus belli για τα 12 μίλια.
Αναγκαία προϋπόθεση για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, είναι η αποκλιμάκωση και η αποφυγή προκλητικών ενεργειών. Το προηγούμενο διάστημα οι παραβατικές ενέργειες είχαν αυξηθεί σημαντικά.
Στην Ελλάδα υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα, αυτήν αναγνωρίζει η συνθήκη της Λωζάννης, αυτή είναι η άποψη του ελληνικού κράτους.
Μοναδική λύση που είναι αποδεκτή από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας είναι η διζωνική -δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο. Χρειάζεται να υπάρχει αποχή από ενέργειες που παραβιάζουν τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η Ελλάδα υποστηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας εφ' όσον η Τουρκία το επιθυμεί. Όπως ισχύει σε κάθε υποψήφια χώρα, υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας: ο σεβασμός της εδαφικής κυριαρχίας ενός κράτους μέλους.
Η απειλή πολέμου σε περίπτωση που η Ελλάδα εφαρμόσει τις προβλέψεις της UNCLOS επιδρά αρνητικά στις διμερείς μας σχέσεις.
Το λεγόμενο τουρκολιβυκό μνημόνιο έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο γιατί δεν συνάδει με το Δίκαιο της Θάλασσας.
Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, δεν θα έπρεπε η Τουρκία να κάνει μάθημα στην Ελλάδα μετά τα γεγονότα του Μαρτίου.
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξεκινήσει σιγα-σιγά σε μια θετική ατζέντα με την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει την εγκατάλειψη του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Η ΕΕ δεν είναι τρίτος αλλά είναι η οικογένειά μας. Είναι το πιο υπερήφανο παράδειγμα συνύπαρξης κρατών στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους .
(από τις δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησής μου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlüt Çavuşoğlu)
 
 
15.4.2021

 

 

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online