Γιώργος Καμίνης : Η Κυβέρνηση είχε τον απαραίτητο χρόνο καθώς για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά.

lifespeed.gr


Κ.Μ.

 

 

 

 

Δήλωση του Γιώργου Καμίνη, Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής 

Όπως ακριβώς και στην περίπτωση της Βόρειας Εύβοιας πριν από λίγες ημέρες, έτσι και σήμερα ο κυβερνητικός μηχανισμός υπήρξε απροετοίμαστος απέναντι σε μία προαναγγελθείσα, εδώ και ημέρες, φυσική καταστροφή. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά και πολύ φοβάμαι πως δεν θα είναι και η τελευταία. 

Κανένας δεν υποτιμά τη σφοδρότητα των φυσικών φαινομένων και τη δυσκολία αντιμετώπισής τους. Ακριβώς για αυτά τα φαινόμενα όμως, έχουμε ανάγκη η πολιτεία να είναι παρούσα. Η Κυβέρνηση είχε τον απαραίτητο χρόνο καθώς και τα θεσμικά εργαλεία για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά. 

Για ακόμη μία φορά μετά τις πλημμύρες του Ιανού, τις χιονοπτώσεις της Μήδειας και τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, η Κυβέρνηση αποτυγχάνει να διασφαλίσει τη συνέχεια της ζωής στις πόλεις και τη στοιχειώδη ασφάλεια των κατοίκων τους. Οι εικόνες μαθητών να ισορροπούν πάνω σε θρανία για να ξεφύγουν από το πλημμυρισμένο σχολείο καθώς και των επιβατών ενός λεωφορείου να διασώζονται τελευταία στιγμή, αποκαλύπτουν μία κατάσταση παράλυσης που δεν τιμά την Πολιτεία και αποκαρδιώνει τους πολίτες. 

Στην επίκαιρη ερώτησή μου για την αντιπλημμυρική προστασία των πυρόπληκτων περιοχών, που θα συζητηθεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, η Κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στο βασικό ερώτημα: Πόσες ακόμη φορές θα πιαστούμε απροετοίμαστοι;

 

14.10.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online