Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Απαιτείται αξιοποίηση του σημαντικού ρόλου των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων

lifespeed.gr


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγ. Αναργύρων–Καματερού 

 

 

 

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού «Απαιτείται αξιοποίηση του σημαντικού ρόλου των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και ένα οριζόντιο πρόγραμμα μείωσης της ανεργίας»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με στόχο την προώθηση λύσεων στα προβλήματα της καθημερινότητας επισκέφθηκε σήμερα τον Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού στη δυτική Αθήνα και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Νίκο Σαράντη. Στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υπεύθυνος οργανωτικού και μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ Τάσος Δαρσινός, το μέλος του τομέα αυτοδιοίκησης του κόμματος Δημήτρης Στάμου, το μέλος της Κ.Ε. Μανώλης Λιτσαρδάκης, ενώ επίσης στην σύσκεψη συμμετείχε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Νίκος Παντελιάς. 
Στην σύσκεψη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο, την έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα, τη μη έγκαιρη προκήρυξη νέων προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ, τα αντιπλημμυρικά έργα κ.ά. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε επίσης για τις θέσεις του για το νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση που στοχεύει να φέρει η κυβέρνηση χωρίς ουσιαστική συνεννόηση και διαβούλευση με την αυτοδιοίκηση. 
Τονίσθηκε στη συνάντηση ότι απαιτείται ένα οριζόντιο πρόγραμμα διασύνδεσης των υπηρεσιών του κράτους, Πανεπιστημίων και Δήμων με στόχο την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος στην χώρα, της ανεργίας. Αυτή η διασύνδεση απουσιάζει σήμερα με αποτέλεσμα να χάνονται πόροι και ευκαιρίες για δουλειές. 
Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος και το κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ, μαζί με τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τις κοινωνικές υπηρεσίες, επισκέφθηκαν τις δομές του Δήμου και συγκεκριμένα το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο, που επιτελούν έναν σημαντικό ρόλο και ενημερώθηκαν για όλες τις δράσεις του Δήμου. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος συζήτησε με τους πολίτες - δημότες που κάνουν χρήση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε ότι ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού αποτελεί πρότυπο για τις κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχει στους Δημότες σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι σε αυτή την περίοδο έντονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η κυβέρνηση θα έπρεπε να εμπιστεύεται και να συνεργάζεται με την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι να την θυμάται μόνο για να εισπράξει χρήματα. Θα έπρεπε να υπάρχει αρμονική συνεργασία και σε ζητήματα πόρων, καθώς σε αυτό το επίπεδο της αυτοδιοίκησης υπάρχει γνώση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Με δεδομένο ότι τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν σε περαιτέρω φτωχοποίηση, είναι ακόμη πιο σημαντικός ο ρόλος των Δήμων και των κοινωνικών υπηρεσιών στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης.
Συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής αμφίδρομη ενημέρωση για όλα τα θέματα με στόχο την επίλυση των άμεσων προβλημάτων. 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online