Νίκος Τόσκα: Είχαμε 21 προσπάθειες εμπρησμού, δεν λέω συντονισμένες... Τι απαντά η ΝΔ

lifespeed.gr


Κ. Μεσηνέζης

 

 

Τα περί «οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών» που είχε πει ευθέως ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ανασκεύασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκα, ενώ αποκηρύσσει και τα «όποια συνομωσιολογικά σενάρια». Οι δηλώσεις για «σχέδιο εμπρησμών» είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κόκκινο", ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη λέει: «Έχουμε τις περιπτώσεις της Ζακύνθου όπου αν μπορεί κάποιος να πει ότι 24 φωτιές την ίδια μέρα είναι τυχαίες, αν μπορεί κάποιος να πει ακόμα και στην Αττική ότι στη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου είχαμε 21 προσπάθειες εμπρησμού, δεν λέω συντονισμένες, δεν λέω κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο, αλλά προσπάθειες εμπρησμού για διάφορους λόγους ίσως».

Επίσης, ο κ. Τόσκας αναφέρει πως «καμία συνωμοσιολογία δεν υπάρχει και είναι μακριά από εμάς τα όποια συνωμοσιολογικά σενάρια. Όμως υπάρχουν πάρα πολλές προσπάθειες από εμπρηστές, έχουν συλληφθεί κάποιοι, έχουν προσαχθεί στην δικαιοσύνη που είναι ύποπτοι για προσπάθειες εμπρησμού» και συμπληρώνει: «Έχω δώσει εντολή οι υπηρεσίες οι ανακριτικές της Πυροσβεστικής αλλά και της Αστυνομίας να επικεντρωθούν στην εξιχνίαση αυτών των περιπτώσεων οι οποίες μπορεί να είναι από τον απλό οικοδοπεδοφάγο ή τον απλό πυρομανή ή μέχρι δεν ξέρω τι άλλο έχουν σκεφτεί στο μυαλό τους για να εκμεταλλευτούν τα δάση και οτιδήποτε άλλο»

Όσον αφορά το πρόβλημα με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, αναφέρει ότι «θα έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί από τα χρόνια των παχειών αγελάδων, τα παλιά αεροσκάφη που χρονολογούνται από το 1973. Τα καινούργια, τα λεγόμενα καινούργια του 2000, 2001 έτσι; Και θα έπρεπε διαδοχικά να γίνουν ενέργειες. Δεν ξυπνάει κάποιος ένα πρωί ή έστω στα δύο χρόνια μιας κυβέρνησης και μάλιστα εποχή λιτότητας και ξεκινάει να αντικαταστήσει τα αεροπλάνα. 
Καταρχήν δεν υπάρχει γραμμή παραγωγής πυροσβεστικών αεροπλάνων ενεργή αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Όλοι κοιτούν με κάποιες «πατέντες» διαδοχικά να ανανεώσουν κάποια πράγματα και να ενεργοποιήσουν κάποια πράγματα».

 

Νέα Δημοκρατία:  Στην Κυβέρνηση δεν μπορούν υποστηρίξουν ούτε τα ψέματά τους.

 

 

 

Από  τη Νέα Δημοκρατία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί τους πολίτες πάνω στις στάχτες και τα αποκαΐδια. 

Μέχρι πριν λίγες ημέρες, κύκλοι του κ. Τόσκα και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, μιλούσαν για "σχέδιο αποσταθεροποίησης" της Κυβέρνησης με τον κ. Τσίπρα να είναι ο αόρατος συντονιστής της επιχείρησης κατάσβεσης. 

Σήμερα ο κ. Τόσκας διαψεύδει ως "συνωμοσιολογικά" τα σενάρια που οι ίδιοι κατασκεύασαν. 

Τελικά στην Κυβέρνηση δεν μπορούν υποστηρίξουν ούτε τα ψέματά τους»

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online