«Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του Γιάννη Μουζάλα», δηλώνουν κυβερνητικές πηγές

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

 

«Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα», δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητικές πηγές, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες.

 

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έδωσε τέλος στη φημολογία περί παραίτησης του υπουργού.

«Ο Γιάννης Μουζάλας συμμετείχε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία διεξήχθη πολιτική συζήτηση μεταξύ άλλων και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Στο πλαίσιο της εσωκομματικής δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκαν διαφορετικές απόψεις. Πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση ο υπουργός αποχώρησε, προκειμένου να παραβρεθεί σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φραν Τίμερμανς», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έθεσε θέμα παραίτησής του από τη θέση του υπουργού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Γιάννης Μουζάλας δέχθηκε από την ομάδα των 53» κριτική αφενός διότι δεν συμφωνούν ιδεολογικά με τη συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό και αφετέρου γιατί η Ελλάδα τηρεί κατά γράμμα όσα προβλέπει η συμφωνία, τη στιγμή που πολλά κράτη της ΕΕ έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους.
Ο υπουργός απάντησε: «Άμα είναι, να παραιτηθώ!». Σύμφωνα με πηγές, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ μελών της πολιτικής συνεδρίασης του  ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού, για τη διαχείριση στο θέμα του προσφυγικού, και ίδιος δεν έμεινε αμίλητος. Φέρεται να είπε ότι ο ίδιος ακολουθεί την κυβερνητική πολιτική - που έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση - και ότι αν δεν συμφωνούν, μπορούν να αλλάξουν υπουργό.

Η Αθήνα σκοπεύει να προτείνει τον κ. Μουζάλα προ ημερών για τη θέση του επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, θεωρώντας την υποψηφιότητα αυτή «υψηλού συμβολισμού».

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online