Ιδρυτικό Συνέδριο του ”Αριστερού Ρεύματος” (Α.Ρ)

lifespeed.gr


 Για μια κυρίαρχη Ελλάδα με εθνικό νόμισμα

 

Με εξαιρετική επιτυχία ξεκίνησαν το πρωί Σάββατο  οι εργασίες του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Αριστερού Ρεύματος, το οποίο από πολιτική τάση παλιότερα στον ”Συνασπισμό”, μετέπειτα στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα στην ΛΑ.Ε, μετατρέπεται σε πολιτική οργάνωση της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Τις εργασίες του πρώτου Συνεδρίου του Α.Ρ που πραγματοποιείται στο Αιγάλεω στο κατάμεστο Κέντρο Πολιτισμού ”Ελληνικό Μολύβι”, άνοιξε η Δέσποινα Σπανού, ενώ την εισήγηση παρουσίασε η Σόφη Παπαδόγιαννη.

Πολιτική παρέμβαση του Παν. Λαφαζάνη

Στη συνέχεια πραγματοποίησε πολιτική παρέμβαση στο Συνέδριο ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο ΠαναγΛαφαζάνης στην παρέμβαση του τόνισε ότι ”η περιοχή μας, η Ευρώπη και ο κόσμος όπως τους ξέραμε δεν υπάρχουν πια.

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ ακολουθεί μια νεοσυντηρητική στρατηγική που αμφισβητεί την λεγόμενη ”παγκοσμιοποίηση” των αγορών με στόχο να διαφυλάξει, ματαίως, την αδιαφιλονίκητη παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ, η οποία υποχωρεί και γίνεται ανεπίστρεπτα παρελθόν.

Ένας νέος ”ψυχρός” πόλεμος ΗΠΑ– Γερμανίας και Γερμανίας – ΗΠΑ έχει ξεσπάσει, ενώ ευρωζώνη αλλά και ΕΕ παρακμάζουν και ακολουθούν πορεία αποσύνθεσης και διάλυσης, με το Brexit να έχει ξεκινήσει αυτές τις διαδικασίες.

Στην περιοχή μας διαδραματίζει, πλέον,  ένα νέο αναβαθμισμένο ρόλο η Ρωσία και για πρώτη φορά μεταπολεμικά σημειώνονται σημαντικές και κρίσιμες εξελίξεις με επίκεντρο τη Συρία, ερήμην των ΗΠΑ και με κεντρική την παρέμβαση της Ρωσίας.

Η Ελλάδα, τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνης, ”σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ταχύτατα, χρειάζεται μια νέα πραγματικά πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και πολιτικήδιεθνών οικονομικών σχέσεων μακριά από τις επιλογές του ευρωατλαντικού οικοπέδου, πράγμα απαραίτητο για να στηρίξει την ασφάλεια της και να βγει από την κρίση και την νεοαποικιακή ιμπεριαλιστική κηδεμονία ΕΕΔΝΤ-ΗΠΑ.”

Ο ΠαναγΛαφαζάνης τόνισε ότι ”σήμερα περισσότερο από ποτέ γίνεται αναγκαία ηέξοδος από την Ευρωζώνη, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, για να μπορέσει η χώρα να κατακτήσει την κυριαρχία της, να θεμελιώσει μια πραγματική δημοκρατία, να καταργήσει τα μνημόνια και τη λιτότητα και να εφαρμόσει ένα σχέδιο παραγωγικού μετασχηματισμού της.”

Ο ΠαναγΛαφαζάνης υπογράμμισε ότι ”σήμερα τη χώρα σαρώνει ένα μεγάλο συνεχώς διευρυνόμενο λαϊκό κύμα ενάντια στο ευρώ και την λιτότητα και υπέρ του εθνικού νομίσματος.

Αυτό το λαϊκό ρεύμα κατά του ευρώ είναι βαθιά ανατρεπτικό, δίνει στη ΛΑ.Εδυναμική και νέες προοπτικές, ενώ σε λίγο πιθανότατα θα διαμορφώσει ένα ριζικά νέο πολιτικό σκηνικό.

Αυτό το νέο πολιτικό σκηνικό που θα επιφέρει βαρύτατο δημοκρατικό πλήγμα στο παρακμιακό και αδιέξοδο μνμημονιακό δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και στα εξαπτέρυγα τους, μπορεί να γίνει άμεσα πραγματικότητα, στο βαθμό που θα προωθηθεί ένα πλατύ, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, μέτωπο όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, δημοκρατικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Σήμερα, δυνάμεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πλεύση Ελευθερίας και άλλες πραγματοποιούν, σε σχέση με χτες, θετικά βήματα που καθιστούν πιο ρεαλιστική τη δυνατότητα αυτού του μετώπου, για τον σχηματισμό του οποίου οι καιροί ου μενετοί.”

Τέλος, ο Παναγ. Λαφαζάνης ”εκτίμησε ως σωστή τη ”νέα” θέση του Αριστερού Ρεύματος, με την οποία υπογραμμίζεται ότι η διαδικασία μετάβασης από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, θα είναι ταυτόχρονα, λόγω των μετασχηματισμών που θα επιφέρει και μια διαδικασία που θα ανοίγει το δρόμο για την αποδέσμευση και την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Η επίθεση του νεοσυντηρητικού Trump στην Γερμανία και την Γερμανική Ευρώπη σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να στηριχτεί η αντιδραστική και ολοκληρωτική ΕΕ, ούτε φυσικά για να διαιωνίζεται η Γερμανική ιμπεριαλιστική μπότα στη χώρα μας και τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Ούτε Trump ούτε Merkel – Scheauble αλλά μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη, δημοκρατική, προοδευτική και σοσιαλιστική Ελλάδα είναι το όραμα μας.”

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2017 08:16

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online