ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΚΑΛΙΑ Η δύναµη της επαφής µε «σκύλους θεραπείας»

lifespeed.gr


Βάντα Βλασταρά

 

 

 

 

 

 

 

Δύναµη της επαφής µε «σκύλους θεραπείας» στον ογκολογικό ασθενή και στην αποτελεσµατικότητα της θεραπείας του Λίγες ώρες µε έναν σκύλο σύµφωνα µε έρευνες αποτελούν θεραπεία για τον ογκολογικό ασθενή καθώς µειώνουν δραστικά τους δείκτες στρες, άγχους και κατάθλιψης.

 

Το Pet therapy είναι γνωστό στην Ευρώπη και στην Αµερική, καθώς εκεί τρέχουν πολυετή προγράµµατα µε µετρήσιµα αποτελέσµατα.

 

Εν µέσω θεραπείας, ο ογκολογικός ασθενής νιώθει συχνά αποµονωµένος. Το προγραµµά µας «Θεραπευτική Αγκαλιά» δηµιουργήθηκε για να συµβάλλει στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας, στην βελτίωση της σωµατικής ευεξίας, αύξηση της αποτελεσµατικότητας της θεραπείας του ασθενή.

 

To πρόγραµµα δηµιουργήθηκε και τρέχει πιλοτικά σε συνεργασία µε την ΑµΚΕ Ζω.Ε.Σ. Για τις ανάγκες αυτού συνεργαζόµαστε µε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας στη Γαλλία (Λυών) και µε το Royal College of Nursing στην Αγγλία (Λονδίνο), αντλώντας εµπειρία και τεχνογνωσία.

 

Στην Ελλάδα, υπάρχει ακόµα δρόµος καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο νοµικό πλαίσιο. Στόχος µας είναι να συµβάλλουµε στον σχεδιασµό και την θέσπιση αυτού αλλά και στη µείωση του αισθήµατος κοινωνικού αποκλεισµού και αποµόνωσης που βιώνουν οι ασθενείς.

 

Στις προσωπικές επαφές µας που είχαµε µε άτοµα που νοσούν παρατηρήσαµε ότι η διάθεσή τους για ζωή άλλαξε θετικά µετά την επαφή τους µε τα ζώα, ενώ παράλληλα δηµιουργήθηκε αίσθηµα προσµονής µέχρι την επόµενη συνάντηση, δίνοντας έτσι νόηµα στην δύσκολη καθηµερινότητά τους.

 

Και αυτό είναι µόνον η αρχή!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online