Φθινοπωρινά παιχνιδίσματα...

lifespeed.gr


βροχούλες το Σαββατοκύριακο αλλά και χιονάκια 

 

 

 

 

 

Βελτιωμένος διατηρήθηκε ο καιρός τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο και πάλι η χώρα μας από σήμερα, θα επηρεαστεί από χαμηλό βαρομετρικό, το οποίο θα δώσει αρκετές βροχές στη Δυτική και Βόρεια κυρίως Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα, οι βροχές θα είναι λιγότερες και ποιο σύντομες. Εμμονή λοιπόν των βροχών στη Δυτική Ελλάδα, με την αλλαγή του καιρού να γίνεται αισθητή από σήμερα, αλλά η νέα εβδομάδα στη συνέχεια θα είναι υποτονική. 

Εξπρές αλλά αξιόλογη διαταραχή θα επιφέρει το Σάββατο, βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες στην δυτική επικράτεια, ενώ οδεύοντας προς την Κυριακή, οι βροχές, αν και λιγότερες, θα επηρεάσουν  την ανατολική επικράτεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν παράλληλα στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι - Νοτιοδυτικοί έως 8 μποφόρ και η  θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Αιτία για την αλλαγή του καιρού, ένα οργανωμένο ψυχρό σύστημα από την Βορειοδυτική Ευρώπη, με πορεία Ανατολική - Νοτιοανατολική προς την χώρα μας. Τη νέα εβδομάδα, περιμένουμε διαφορετικές εκφράσεις του καιρού. Βελτιωμένος ο καιρός τη Δευτέρα, μετά και το πέρας της σύντομης διαταραχής, με υπολείμματα φαινομένων να απασχολούν την Βορειοδυτική κυρίως χώρα σχεδόν όλη την εβδομάδα, με τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι με τάση εξασθένησης και η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο, στα όρια 4 έως 5 μποφόρ. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, χωρίς ιδιαίτερες καιρικές καταστάσεις θα κυλήσει η εβδομάδα στο σύνολο της χώρας,  με εξαίρεση με τα προαναφερθείσα το ΒΔ τμήμα της χώρας. Νέα οργανωμένη διαταραχή διαφαίνεται προς τα τέλη της εβδομάδας, όπου με νεότερα στοιχεία θα δούμε κατά πόσο και που θα ευδοκιμήσει.

Κλείνοντας το δελτίο μας, να επανέλθουμε στο φαινόμενο La Nina. Για την περιοχή της Ευρώπης, το φαινόμενο La Nina συνδέεται με ψυχρότερες καιρικές συνθήκες στις περιοχές της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης προς το τέλος του φθινοπώρου, πάρα στα μέσα με τέλη του χειμώνα. Για τη χώρα μας, στατιστικά σε χρονιές με La Nina, από άποψη φαινομένων ευνοούνται οι ανατολικές προσήνεμες περιοχές, κάτι το οποίο συνέβη και πέρυσι.

Επιμέλεια: Σόζων Πούντος

xalazi

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online