Δήμος Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνος: Κατά παραγγελία νομοθέτηση η τροπολογία για το γήπεδο της ΑΕΚ

lifespeed.gr


θα συνεχίσει να διεκδικεί τις βελτιώσεις

Έντονη κριτική για «κατά παραγγελία νομοθέτηση» ασκεί ο δήμος Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνος, αναφορικά με την τροπολογία  που κατατέθηκε για τις υψομετρικές μελέτες μεγάλων αθλητικών χώρων, που ανοίγει τον δρόμο για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ, τονίζοντας ότι «επιχειρείται η υπέρβαση της νόμιμης διαδικασίας που ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις δημόσιων, κοινωφελών ή ιδιωτικών έργων».

Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες, το οποίο ψηφίζεται σήμερα από την ολομέλεια της Βουλής. Προβλέπει δε ότι για ανέγερση γηπέδων άνω τω 15.000 θεατών οι αρμοδιότητες έγκρισης για κάθε συνοδό έργο (όπως π.χ. η υπογειοποίηση δρόμων) καθώς και έγκριση της υψομετρικής μελέτης και σχετικών βεβαιώσεων για την έκδοση των αδειών δόμησης ασκούνται από το υπουργείο Μεταφορών ως έργα υποδομής εθνικής σημασίας.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος σημειώνει ότι «οι μόνοι ωφελημένοι από την τροπολογία είναι αυτοί που δεν απολογήθηκαν μέχρι σήμερα για τις καθυστερήσεις στην πορεία του έργου που ανέλαβαν και τις καθυστερήσεις στις μελέτες και τις εγκρίσεις της υπογειοποίησης επί 2,5 χρόνια. Διπλά χαμένοι είναι οι θεσμοί που παραβιάζονται κατάφωρα, η κυβέρνηση που φαίνεται να νομοθετεί κατά παραγγελία και οι δύο βαθμίδες Αυτοδιοίκησης οι εκπρόσωποι των οποίων (ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ) θα πρέπει να αντιδράσουν άμεσα».

Με την εν λόγω ρύθμιση -προσθέτει- «αφαιρείται μια βασική αρμοδιότητα της Τοπικής αλλά και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον επιχειρείται να παρακαμφθεί η νόμιμη διαδικασία που προβλέπει ότι οι δρόμοι δεν αλλάζουν θέση αυθαίρετα και σύμφωνα με τις ανάγκες ιδιωτικών εταιρειών που σχεδιάζουν και διαχειρίζονται γήπεδα».

Υπογραμμίζει επίσης ότι ο δήμος «θα συνεχίσει να διεκδικεί τις βελτιώσεις και τις προϋποθέσεις για την ομαλή ένταξη στην πόλη του νέου γηπέδου που δικαιούται η ΑΕΚ. Θα συνεχίσει να διεκδικεί την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων και της ποιότητας ζωής στην περιοχή, ενάντια στη μετατροπή της σε ζώνη ειδικών ρυθμίσεων και πεδίο δράσης ιδιωτικών συμφερόντων και των στρατών τους».

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online