Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 75% των ματς της Football League είναι στημένα

lifespeed.gr


Κ. Ντανάσος

 

 

 

Σμφωνα με το Inside World Football, τρεις στους τέσσερις αγώνες της Football League είναι ύποπτοι ως «χειραγωγημένοι»
Όπως τεκμηριώνει με κείμενό του, ο γνωστός αρθρογράφος Πολ Νίκολσον, το 75% των παιχνιδιών της Β΄Εθνικής στην Ελλάδα, ενδέχεται να έχουν «στηθεί». Μάλιστα, όπως σημειώνει, οι αποκαλύψεις των «χειραγωγημένων» αγώνων προέρχονται από την αρμόδια υπηρεσία παρακολούθησης, Sportradar, η οποία παρακολουθεί τις τάσεις, χρησιμοποιώντας δεδομένα ζωντανού στοιχηματισμού.
Άλλωστε, ο Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο οποίος διορίστηκε από τη FIFA, για να αναλάβει τον διορισμό διαιτητών στα επαγγελματικά αθλήματα της Ελλάδας (Super League, Football League), δήλωσε σε συνάντηση διαιτητών:

«Σύμφωνα με την ενημέρωση της UEFA και της FIFA, το 75% των αγώνων της Football League βρίσκεται υπό διερεύνηση για παράνομο στοιχηματισμό. Οπότε να προσέχετε. Θα είμαι αμείλικτη. Ένας διαιτητής δεν πρέπει να τολμά να εμπλακεί σε κάτι τέτοιο. Δεν θέλω να δω κανέναν από εσάς μέσα σε περιπολικό».

Όμως, όπως αναφέρει, η Ελληνική Επιτροπή Αθλητισμού αρνείται να αναγνωρίσει την υπηρεσία ανίχνευσης της απάτης της Sportradar (FDS) ως αξιόπιστη πηγή αποδεικτικών στοιχείων για το ενδεχόμενο ένας αγώνας να έχει «στηθεί». 

Το άρθρο κλείνει με τον Νίκολσον να τονίζει πως ότι, μέχρις ότου η FIFA αντιμετωπίσει τα θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν την Επιτροπή Παρακολούθησης της ΕΠΟ και το υφυπουργείο Αθλητισμού επιτρέψει σύγχρονες μεθόδους και εργαλεία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στο παιχνίδι, δεν θα σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος.

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr