Γι’ αυτό ο 35χρονος επέλεγε Φιλιππινέζες. Τα επτά θύματα του 35χρονου «Ορέστη»

lifespeed.gr


Τα θύματα του «Ορέστη»

 

 

 

Πολλά είναι τα ερωτήματα που ταλανίζουν την κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά την αρρωστημένη δράση του 35χρονου με το ψευδώνυμο «Ορέστης», που παραδέχθηκε ήδη τις δολοφονίες δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες, ενώκατηγορείται και για τον φόνο τρίτης γυναίκας από τις Φιλιππίνες, της Μαρικάρ Βαλντέζ.

Ένα από τα βασικά αυτά ερωτήματα είναι γιατί η επιλογή γυναικών από τις Φιλιππίνες, από τον, κατά δική του παραδοχή, δολοφόνο.

Το Sigmalive ήρθε σ’ επικοινωνία με τον ψυχίατρο Θάνο Ασκητή, ο οποίος έδωσε την δική του ερμηνεία σε ό,τι αφορά την εν λόγω επιλογή γυναικών από τον 35χρονο:

«Πρέπει να έχουμε ως δεδομένο ότι ο 35χρονος ήταν σαδιστής, ερχόταν σε ηδονή με τη διάπραξη των φόνων. Ως εκ τούτου, επέλεγε φυλές τις οποίες θεωρούσε ότι είχαν τα χαρακτηριστικά της υποταγής και της υπηρεσίας. Ο 35χρονος θεωρούσε ότι στις γυναίκες αυτής της φυλής θα μπορούσε να βρει παθητικά άτομα για να βγάλει το σεξισμό του». Ο κ. Ασκητής σε νέα επικοινωνία που είχε με το Sigmalive, δήλωσε ότι η λέξη κλειδί σε αυτή την τοποθέτηση είναι η λέξη «θεωρούσε». Ο 35χρονος δηλαδή έβλεπε στο πρόσωπο των θυμάτων του υποταγμένα άτομα.

Παράλληλα, ο κ. Ασκητής τόνισε σε δηλώσεις του αποκλειστικά στο Sigmalive, ότι πιθανόν οι Φιλιππινέζες ν’ ανήκαν και στις σεξουαλικές προτιμήσεις του 35χρονου, πέραν των χαρακτηριστικών που προαναφέρθηκαν.

Με την αρρωστημένη και φρικιαστική δράση του, ο 35χρονος «ένιωθε πιο άνδρας», είπε ο κ. Ασκητής.

«Αυτός ο άνθρωπος ήταν 100% σεξουαλικά ψυχοπαθητικός, για να μην πω σεξουαλικά ψυχοπαθής. Έπασχε από πολύ σοβαρή σεξουαλική διαταραχή, την οποία ικανοποιούσε μέσα από την φρίκη».

Πιθανό τραύμα από μητέρα και πιθανή πειθαρχική συμπεριφορά

Ο ψυχίατρος Θάνος Ασκητής επιβεβαίωσε την φημολογία ότι πρόσωπα που έχουν φρικιαστική δράση όμοια με του 35χρονου συνήθως φέρουν κάποιο παιδικό τραύμα, που πιθανόν να προέρχεται και από την ίδια την μητέρα.

«Μία πιθανή εγκατάλειψη της μητέρας στην παιδική ηλικία του δράστη είναι δυνατό να του προκάλεσε ανεπανόρθωτο τραύμα. Παράλληλα, είναι πιθανόν να υπέστη έντονη πειθαρχική και τιμωρητική συμπεριφορά, να βίωσε με λίγα λόγια σε πολύ μεγάλο βαθμό πειθαρχία που να έφτανε στο όριο της καταπίεσης».

Αυτό το παιδικό τραύμα επιτρέπει στη διαταραχή του να έχει επάρκεια, είπε ο κ. Ασκητής, ενώ κατέληξε τονίζοντας ότι βασικά χαρακτηριστικά του 35χρονου είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η μειονεξία.

Να σημειωθεί ότι το Sigmalive έδωσε βήμα στον κ. Ασκητή, ο οποίος υπό το ρόλο του ειδικού ψυχιάτρου έδωσε τη δική του ερμηνεία σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ξεκαθαρίζεται ότι πρόκειται για ερμηνεία των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τονίζεται ότι ψυχίατρος δεν έχει εμβαθύνει επί της υπόθεσης. Ως εκ τούτου το Sigmalive έδωσε το βήμα στο Θάνο Ασκητή ως οφείλει και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί τις εν λόγω θέσεις.Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο έγκλημα που όμοιό του δεν έχει σημειωθεί ποτέ στην Κύπρο, με τον 35χρονο κατά συρροή δολοφόνο να έχει παραδεχθεί επτά συνολικά δολοφονίες γυναικών και ανήλικων κοριτσιών.

Τα θύματα του «Ορέστη»

Σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου, δολοφόνησε την 38χρονη Marry Rose από της Φιλιππίνες, η οποία εντοπίστηκε στο φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού. H Μarry Rose ήταν η πρώτη γυναίκα που ομολόγησε ότι είχε δολοφονήσει.

Η Arian Palanas Lozano, 28 ετών από τις Φιλιππίνες, ήταν το δεύτερο πτώμα το οποίο εντοπίστηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Ο 35χρονος σε δεύτερη θεληματική του κατάθεση, ομολόγησε την δολοφονία της.

Το επόμενο πτώμα που εντοπίστηκε, μετά από υπόδειξη του «Ορέστη», ανήκει σε γυναίκα από το Νεπάλ ή την Ινδία, για την οποία δεν υπάρχει φωτογραφία καθώς δεν είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο.

Το πτώμα εντοπίστηκε σε πλήρη αποσύνθεση στο πεδίο βολής Ξυντούς στην Ορούντα, μέσα σε λάκκο.

Ο 35χρονος υποστήριξε ότι δεν θυμάται πότε σκότωσε την άτυχη γυναίκα.

Η Livia Florentina Bunea 36 ετών και η 8χρονη κόρη της, Elena Natalia Bunea, φέρονται να είναι τα επόμενα δύο θύματα που ομολόγησε ότι δολοφόνησε.

Η 36χρονη και η 8χρονη κόρη της είχαν εξαφανιστεί στις 30 Σεπτεμβρίου το 2016.

Παράλληλα, ομολόγησε ότι δολοφόνησε και την Maricar Valdez Arquila, 30 ετών, από τις Φιλιππίνες.

Ο "Ορέστης" ομολόγησε ότι σκότωσε και την 6χρονη κόρη της Marry Rose, Sierra, για την οποία εμμένει στην θέση ότι βρίσκεται στην λίμνη Μεμή στο Ξυλιάτου.

πηγή:.sigmalive.com

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online