Στο EWG η υλοποίηση των προαπαιτουμένων

Ευρωπαϊκή 'Ένωση

Deutsche Welle

 

 

 

Στις Βρυξέλλες υπογραμμίζουν ότι είναι εφικτός ο στόχος επίτευξης συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, στις συζητήσεις που θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ώρες στην Αθήνα, μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, στην σημερινή συνεδρίαση οι εταίροι θα ενημερωθούν από την ελληνική πλευρά για την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων τις τελευταίες βδομάδες, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της τρίτης αξιολόγησης στις αρχές του μήνα στην Αθήνα.

Επί της ουσίας, φαίνεται ότι έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος τις τελευταίες μέρες σε σχέση με τα θέματα ενέργειας, όπως η πώληση των μονάδων λιγνίτη, αλλά και για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Πρόκειται για δύο θέματα «κλειδιά», σύμφωνα με κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες.

Να κλείσει το ταχύτερο η αξιολόγηση

Το βέβαιο είναι ότι αυτή τη φορά και οι θεσμοί θέλουν την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο στις 4 Δεκεμβρίου, ώστε στις αρχές του επόμενου έτους να ακολουθήσει και η πολιτική συμφωνία στο Εurogroup, που θα οδηγήσει και στην εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Οι Ευρωπαίοι επιδιώκουν να κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση γιατί στο προσεχές Εurogroup έχουν να ασχοληθούν με δύο πολύ σημαντικά θέματα. Πρόκειται για την εκλογή του επόμενου προέδρου του Εurogroup στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ την ίδια μέρα οι υπουργοί Οικονομικών θα προετοιμάσουν τη συνεδρίαση των Ευρωπαίων ηγετών στις 15 Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθούν οι αλλαγές στην Ευρωζώνη. Αυτό σημαίνει ότι οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης και οι εταίροι θα προτιμούσαν μακράν να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας, ώστε να την επικυρώσουν χωρίς να χρειαστεί ιδιαίτερη συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο για την Ελλάδα.

Νίκος Μπέλλος, Βρυξέλλες

Deutsche Welle

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online