Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Επίσημη πρώτη για το νέο Υπουργικό - Ορκίστηκαν οι Υπουργοί

lifespeed.gr


Έχω πίστη στις δυνατότητές σας, τον επαγγελματισμό και την επιστημονική σας κατάρτιση

 

 

 

Τη νενομισμένη διαβεβαίωση έδωσε σήμερα το νέο Υπουργικό Συμβούλιο ενώπιον του Προέδρου Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.


Η τελετή διαβεβαίωσης των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου καθώς και η τελετή διορισμού κυβερνητικών αξιωματούχων, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία κρατικών αξιωματούχων και μελών των οικογενειών των νέων Υπουργών και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Το νέο Υπουργικό έδωσε τη νενομισμένη διαβεβαίωση και ακολούθως οι Υπουργοί υπόγραψαν το Βιβλίο Διαβεβαιώσεων.

 

Μιλώντας στο νέο Υπουργικό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως «μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, αποφάσισα να σας διορίσω στο Υπουργικό και άλλα αξιώματα που αναλαμβάνει διακυβέρνηση του τόπου. Έχω πίστη στις δυνατότητές σας, τον επαγγελματισμό και την επιστημονική σας κατάρτιση».

Επιπρόσθετα, τόνισε πως αναμένει μία ευρύτερη συνεργασία και πως μέσα από τις γνώσεις των Υπουργών, θα βγάλουν εις πέρας το δύσκολο έργο. Ευχήθηκε τέλος «καλή δουλειά».

 

Στην αντιφώνησή του εκ μέρους του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι οι νέοι Υπουργοί έχουν απόλυτη τη συναίσθηση της ευθύνης και των προσδοκιών και ότι θα πρέπει να ανταποκριθούν στο έπακρο για να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο που άρχισε πριν από πέντε χρόνια.

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια επιδεικνύοντας το απαιτούμενο ήθος για να ανταποκριθούμε πλήρως στα καθήκοντά μας υπό τη δική σας καθοδήγηση και εποπτεία, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης. Πρόσθεσε ότι τους νέους Υπουργούς αναμένει πολύ σκληρή δουλειά και τόνισε ότι δεν χωράνε κομματισμοί, διακρίσεις ερασιτεχνισμοί αλλά η δουλειά θα γίνει για το γενικό συμφέρον του κυπριακού λαού» δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τους Επιτρόπους, μετέβησαν στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι.

 

Η σύνθεση του νέου Υπουργικού είναι η εξής: Υπουργός Εξωτερικών: Νίκος Χριστοδουλίδης, Υπουργός Εσωτερικών: Κωνσταντίνος Πετρίδης, Υπουργός Οικονομικών: Χάρης Γεωργιάδης, Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τουρισμού: Γιώργος Λακκοτρύπης, Υπουργός Εργασίας: Ζέτα Αιμιλιανίδου, Υπουργός Γεωργίας: Κώστας Καδής, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού: Κώστας Χαμπιαούρης, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης: Ιωνάς Νικολάου, Υπουργός Άμυνας: Σάββας Αγγελίδης, Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων: Βασιλική Αναστασιάδου, Υπουργός Υγείας: Κωνσταντίνος Ιωάννου.


Επίσης, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω: Βασίλης Πάλμας, Υφυπουργός Ναυτιλίας: Νατάσα Πηλείδου, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Πρόδρομος Προδρόμου, Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Κλέλια Βασιλείου. Επίσης, Προεδρικός Επίτροπος: Φώτης Φωτίου, Επίτροπος Περιβάλλοντος: Ιωάννα Παναγιώτου, Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: Γιάννης Γιαννάκης και Επίτροπος Ισότητας των Φύλων: Ιωσηφίνα Αντωνίου. Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου ο Πέτρος Δημητρίου.  

politis.com.cy

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr