Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγγλία: Σήμερα η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι

Ευρωπαϊκή 'Ένωση

Η πρόταση αναμένεται να μην «περάσει» 

 

 

 

Ενεργοποιήθηκε από βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι η διαδικασία για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής κατά της ηγεσίας της. Ωστόσο, στη διάρκεια της μέρας διαφαίνεται πως η πρόταση μάλλον δεν θα «περάσει» στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το απόγευμα

Ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της γνωστής ως επιτροπή 1922 του Συντηρητικού Κόμματος, δήλωσε ότι χθες Τρίτη συγκεντρώθηκε το ποσοστό 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος που απαιτείτο για την ενεργοποίηση της διαδικασίας.

"Ξεπεράστηκε το όριο του 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας που επιδιώκει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής για την ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος", διευκρίνισε ο Μπρέιντι.

Σχετική ψηφοφορία θα διεξαχθεί μεταξύ των 18:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδος) και 20:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων και στη συνέχεια θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση το ταχύτερο δυνατό, σημείωσε. Ο Μπρέιντι είπε πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι θα ανακοινωθεί γύρω στις 23:00 ώρα Ελλάδος απόψε.

Η Μέι μπορεί να ανατραπεί αν 158 από τους 315 βουλευτές της ψηφίσουν εναντίον της.  Ωστόσο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters το μεσημέρι, 158 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος -αρκετοί για να μείνει στην εξουσία - έχουν εκφράσει ήδη την υποστήριξή τους στην πρωθυπουργό.

ΗΤερέζα Μέι δήλωσε ότι δεν θα ήταν προς το συμφέρον της Βρετανίας η διεξαγωγή εκλογών, όταν ρωτήθηκε από βουλευτή της αντιπολίτευσης αν θα προκηρύξει εκλογές ή ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit. «Νομίζω πως οι εκλογές αυτή την ώρα δεν θα ήταν προς το εθνικό συμφέρον, καθώς βρισκόμαστε στο μέσο των διαπραγματεύσεών μας», είπε η Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων το μεσημέρι.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας μίλησε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης μπροστά από την Ντάουνινγκ Στριτ, κάνοντας τις πρώτες δηλώσεις μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής εναντίον της ηγεσίας της, που θα γίνει απόψε.
«Θα αντιπαλέψω την πρόταση μομφής, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή - Η πρόταση μομφής έχει τον κίνδυνο να ανατεθούν οι διαπραγματεύσεις στην αντιπολίτευση ή, τελικά, να σταματήσει το Brexit»

Τελευταία άρθρα από τον/την Ευρωπαϊκή 'Ένωση