Αλ. Τσίπρας: Κάναμε ένα μικρό θαύμα στη δεινοπαθούσα δημόσια υγεία

lifespeed.gr


Πρόταση για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής

Πρόταση για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας θα καταθέσουν τις επόμενες μέρες στη Βουλή μέλη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρήκε λογική την πρόταση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη για τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής για τις δημοσκοπήσεις και δήλωσε πως αν υπάρξει διακομματική συναίνεση θα την προχωρήσει. 

«Αυτή η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευση να μην αφήσει ούτε καρφίτσα να πέσει κάτω» δήλωσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη και συνέχισε: «Υπάρχει πυκνός καπνός στο θέμα της Υγείας: ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis, Ερρίκος Ντυνάν, υπερτιμολογήσεις, δημοσιεύματα, δικογραφίες, εισαγγελικές παραγγελίες. Το πάρτι που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στην Υγεία, πάρτι επί το πλείστον για λογαριασμό μεγάλων και ισχυρών συμφερόντων, θα έρθει στην επιφάνεια μέχρι το τελευταίο δεκαδικό ψηφίο. Και οι ευθύνες, όπου υπάρχουν, είτε πολιτικές, είτε ποινικές, δεν μας ενδιαφέρει εμάς το θέμα της παραγραφής, είναι ένας άθλιος νόμος που πρέπει να αποφασίσουμε να αλλάξει. Αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό, είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν είναι η ρεβάνς το θέμα μας. Τις επόμενες μέρες βουλευτές από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα καταθέσουν στη Βουλή πρόταση για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία. Δεν θα μείνει τίποτα κρυπτό υπό τον ήλιο. Και εκεί θα έχουμε την ευκαιρία ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Και τα χαμογελάκια και οι μαγκιές, όχι στα μπλε παράθυρα. Εδώ, δημόσια, και κάποιοι μπορούν να χάσουν και τα χαμόγελα τους, δημόσια όταν αρχίζουν να καταλογίζονται συγκεκριμένες ευθύνες για το τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια». 

Απευθυνόμενος, μάλιστα, προς την προεδρεύουσα στη συνεδρίαση της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο πρωθυπουργός παρατήρησε: «Δεν ξέρω, κυρία πρόεδρε, εάν αυτό θα αυξήσει την τηλεθέαση στο κανάλι της Βουλής, είμαι όμως βέβαιος ότι θα δημιουργήσει ένα αίσθημα στην ελληνική κοινωνία, ότι υπάρχει πολιτική βούληση να διαλευκάνουμε όλες τις σκοτεινές υποθέσεις, να μην μείνει τίποτε στη σκιά κι αυτή τη δέσμευση μας θα την κάνουμε πράξη». 

Σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις στον χώρο της Υγείας, που πρέπει να ελεγχθούν, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Δεν έχουμε καμία εκδικητική διάθεση. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, αλλά εδώ, όλα αυτά τα χρόνια, ιδίως τα χρόνια των παχέων αγελάδων, αλλά δυστυχώς και τα χρόνια των μνημονίων -κι αυτό είναι χειρότερο, διότι κάποιοι με το ένα χέρι έκοβαν συντάξεις και με το άλλο συνέχιζαν το πάρτι- πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός τι συνέβη. Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει τα σύννεφα στο χώρο της Υγείας, με δημοσιεύματα, με εισαγγελικές παρεμβάσεις, με δικογραφίες, το ένα σκάνδαλο πίσω από το άλλο. Κι όπως είναι φυσικό προκαλούν το κοινό αίσθημα. 

Μιλάω προφανώς για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ και όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το “μαύρο χρήμα” που πήγαινε υπό μορφή διαφημίσεων σε κολλητούς και ημέτερους. Και, άραγε, γιατί δεν έλεγαν τίποτε τα περίφημα μέσα ενημέρωσης πέντε χρόνια, και όλα ήταν καλά στην Υγεία, και τώρα που γίνονται πέντε πράγματα υπάρχουν προβλήματα στην Υγεία; Αναφέρομαι στην υπόθεση Novartis, η οποία όπως και η Siemens, από το εξωτερικό μας ήρθε. Το FBI έχει ασχοληθεί. Εισαγγελείς στις ΗΠΑ ασχολούνται. Πολυεθνική του φαρμάκου, που επί χρόνια στην Ελλάδα και όχι μόνο, αλλά στην Ελλάδα είχε στήσει ένα πάρτι υπερτιμολογήσεων και γιατί η τιμή φαρμάκου στην Ελλάδα καθόριζε την τιμή φαρμάκου και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ενδέχεται να είναι ένα σκάνδαλο που σε ό,τι αφορά τη ζημιά στο δημόσιο μπορεί να είναι μεγαλύτερη της Siemens. 

Έχουμε τη δικογραφία για το Ερρίκος Ντυνάν να έρχεται στη Βουλή για το πώς βρέθηκε στα χέρια ιδιωτών, προς μεγάλη ζημιά του ελληνικού δημοσίου, διότι προσκρούσει σε πολιτικά πρόσωπα, όπως και άλλες δικογραφίες που εμείς δεν τις βάζουμε στο συρτάρι». 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου και σημείωσε: «Βεβαίως δεν πάμε να δημιουργήσουμε θέμα εκεί όπου υπάρχει ο κίνδυνος να δυσφημίσουμε ανθρώπους χωρίς λόγο, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε στο συρτάρι τις δικογραφίες Παπαντωνίου, για παράδειγμα. Δεν τις βάλαμε στο συρτάρι και γι’ αυτό εμείς πήραμε την πρωτοβουλία να συσταθεί προανακριτική.

Και είδα, προς τιμή όλων των κομμάτων, συμφώνησαν. Τόσα χρόνια είναι όμως αυτό το σκάνδαλο. Γιατί; Τόσα χρόνια έπρεπε να έρθουμε εμείς γι’ αυτό; Πόσα χρόνια γνωρίζουμε ότι εκεί υπάρχει καπνός, εγώ λέω, να δούμε αν υπάρχει και φωτιά. Μόνο ο Τσοχατζόπουλος τα έχει κάνει όλα σε αυτή τη χώρα; Ο κ. Παπαντωνίου, εξ όσων γνωρίζω ζει στην Ελβετία, μια χαρά είναι, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Εξ όσων γνωρίζω, ο υιός του είναι σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη και παρά το γεγονός ότι όλα τα κόμματα είπαν να γίνει προανακριτική, ο ίδιος έκανε δήλωσε και είπε ότι “βαράτε το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη”. Αλήθεια! Αλήθεια! Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει, να ερευνήσει η Βουλή;». 

Στο σημείο αυτό, χωρίς να τον κατονομάσει, αναφέρθηκε στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και επισήμανε: «Εάν εγώ ήμουνα πρωθυπουργός και ο ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί μου, περνούσαν προανακριτική, θα είχα ένα θέμα έτσι δεν είναι; Δεν θα το έπαιζα σοφός, να πηγαίνω στους Δελφούς, να δίνω συμβουλές στο Μαντείο των Δελφών!»

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 17:36

Video

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online