Συμμετοχή του Μ. Βαρβιτσιώτη, σε γεύμα εργασίας με τους διπλωματικούς εκπροσώπους των χωρών Visegrad

lifespeed.gr


Yβόνη

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε, σήμερα, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Jan Brody, στην Πρεσβεία της Τσεχίας στην Ελλάδα, συμμετείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στο γεύμα συμμετείχαν, επίσης, διπλωματικοί εκπρόσωποι των χωρών Visegrad  και, συγκεκριμένα, η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, Iveta Hricova, o Πρέσβης της Ουγγαρίας, Erik Haupt και ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Πολωνίας, Tomasz Wisniewski. 

 

Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε εκτενή αναφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα, αφενός τονίζοντας την ανάγκη για δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου και αφετέρου καλώντας τις χώρες Visegrad  να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για την αναμόρφωση του ευρωπαϊκού πλαισίου ασύλου. Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως δεν μπορεί να υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη μόνο σε θέματα οικονομικής φύσεως, αλλά αυτή απαιτείται σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Επιπλέον, ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε πως είναι απαράδεκτο η Ευρωπαϊκή Ένωση να συζητά και να μην μπορεί να συμφωνήσει για την υποδοχή και τη φιλοξενία 100.000 προσφύγων σε μια ήπειρο 500.000.000 ανθρώπων, ειδικά όταν η Ελλάδα επωμίζεται δυσανάλογα το βάρος των μεταναστευτικών ροών. Επίσης, έθιξε και το ζήτημα φιλοξενίας των ασυνόδευτων ανηλίκων.

 

Εν συνεχεία, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε ο νέος προϋπολογισμός της Ένωσης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών να σημειώνει πως η χώρα μας μοιράζεται τις ίδιες θέσεις με τις χώρες Visegrád  ως προς το ύψος των κονδυλίων που αφορούν την ΚΑΠ και την Πολιτική Συνοχής, όπως διαπιστώθηκε και στην πρόσφατη Σύνοδο των «Φίλων της Συνοχής» στην Πράγα.

 

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια και, ειδικότερα, στη γαλλική πρόταση σχετικά με την αλλαγή της μεθοδολογίας της ενταξιακής διαδικασίας, θέμα που απασχόλησε και το τελευταίο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων.

 

26/11/2019

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 21:25

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online