ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΗΓΕΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ

Μαντάς Κώστας

Κώστας Μαντάς

 

 

 

 

Ηγέτες από όλο τον κόσμο έχουν αποστείλει συγχαρητήριες επιστολές και μηνύματα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κ. Donald Trump, στο μήνυμά του   μεταξύ άλλων  αναφέρει: «Οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών δεν υπήρξαν ποτέ καλύτερες. Έχω κάθε προσδοκία ότι θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να γίνονται στενότερες ως προς κάθε πτυχή τους, από την εξαιρετική συνεργασία μας στην άμυνα, την ασφάλεια και την ενέργεια, μέχρι τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς μας και τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας». Ο κ. Trump τονίζει ότι Ελλάδα και ΗΠΑ «είναι σύμμαχοι που μοιράζονται κοινά συμφέροντα και στόχους στην Ανατολική Μεσόγειο» και προσθέτει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες ανυπομονούν να εορτάσουν την επέτειο των 200 ετών από την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δημοκρατίας μαζί με τον λαό της Ελλάδας του χρόνου»

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Emmanuel  Macron, τονίζει την αγάπη του για την Ελλάδα και την προθυμία του να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση, το 2021. Ο κ. Macron προσθέτει: «η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά του γαλλικού λαού, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, βρισκόταν πάντοτε στο πλευρό του ελληνικού λαού, τον οποίο θαυμάζει για την ανεκτίμητη προσφορά του στον πολιτισμό μας». Χαιρετίζει επίσης το γεγονός ότι για πρώτη φορά αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας μια γυναίκα.  

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Frank-Walter Steinmeier, εξαίρει το γεγονός ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τονίζει δε ότι Ελλάδα και Γερμανία «συνδέονται με μια μακρόχρονη φιλία, που στηρίζεται στο ισχυρό θεμέλιο των ευρωπαϊκών και διατλαντικών αξιών».  

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Xi Jinping, αναφέρει: «Η Κίνα και η Ελλάδα είναι καλοί φίλοι. Οι φιλικές μας σχέσεις χαρακτηρίζονται από αλληλοβοήθεια, αμοιβαία επωφελή συνεργασία και ανταλλαγή διδαγμάτων μεταξύ των πολιτισμών των δύο χωρών».  

Η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελισάβετ Β’, συγχαίρει την  Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εκλογή της και αναφέρει πως «το Ηνωμένο Βασίλειο ανυπομονεί να εορτάσει την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του χρόνου».

 

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας κ. Rumen Radev είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να τη συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων της. Της εξέφρασε την προσωπική του επιθυμία για συνέχιση της άψογης συνεργασίας με την Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα, ενώ ευχαρίστησε για τους χειρισμούς της χώρας μας ως προς την διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στον Έβρο.
Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας επεσήμανε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στρατηγικής σημασίας και ότι η μεταξύ τους συνεργασία αποσκοπεί στην σταθερότητα και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, καθώς οι σύγχρονες προκλήσεις και η μεταναστευτική πίεση απαιτούν κοινή προσπάθεια και αλληλεγγύη.
Ο Πρόεδρος Radev προσκάλεσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφθεί τη Βουλγαρία το συντομότερο δυνατόν.
Η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε για τις ευχές, τονίζοντας και τη δική της επιθυμία για συνέχιση της ήδη εξαιρετικής συνεργασίας, ενώ αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του ομολόγου της, αφού αντιμετωπισθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online