Συνάντηση του Μ. Βαρβιτσιώτη, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου

Βάντα Βλασταρά

Βάντα Βλασταρά

 

 

 

 

 

 

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο Προεδρικό Μέγαρο.


Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε την κα Σακελλαροπούλου για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία  αναλαμβάνει η χώρα μας την Παρασκευή 15 Μαΐου και ανέπτυξε τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για το εξάμηνο αυτό.


Ειδικότερα, στο επίκεντρο της ελληνικής Προεδρίας θα βρεθούν τα μείζονα ζητήματα που εγείρει η πανδημία Covid-19 για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδίως η προστασία του δικαιώματος της ανθρώπινης ζωής και του αγαθού της δημόσιας υγείας, σε συνδυασμό με τον αντίκτυπο που έχουν τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας στην άσκηση των θεμελιωδών ελευθεριών. Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε επίσης στον σχεδιασμό της χώρας μας για διεξαγωγή της Προεδρίας σε μεγάλο βαθμό με τη χρήση ψηφιακών μέσων για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Μάλιστα, η ψηφιακή αυτή Προεδρία (E-Chairmanship) θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη νεολαία και τις ανάγκες της, όπως διαμορφώνονται στο νέο περιβάλλον της μετα-Covid19 εποχής.


Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας  για όλες τις τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις και τις προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρουσίασε εκτενώς την έως τώρα αντίδραση της Ευρώπης στην πανδημία και ιδίως την προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεών της, ώστε να επιτευχθεί ταχύτερα η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών. Αναφέρθηκε, επίσης, αναλυτικά στην πολύμηνη και σκληρή διαπραγμάτευση μεταξύ των 27 κρατών-μελών για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, αλλά και στο ζήτημα της Διεύρυνσης της Ένωσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια και της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών,.

 

11.05.2020

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 17:13

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online