Συνέντευξης του Μ. Βαρβιτσιώτη, στον ρ/σ "Real FM" και τον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου

Βάντα Βλασταρά

Bάντα Βλασταρά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ "Real FΜ" και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, τόνισε ότι “δεν επιθυμούμε την στρατιωτικοποίηση των μεταξύ μας διπλωματικών διαφορών, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια, όταν αυτά προσβληθούν».

 

Επιπλέον, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι δε μπορεί να γίνει δεκτή οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας, η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, και να αποκτήσει νεοοθωμανικά χαρακτηριστικά. Θύμισε, μάλιστα, ότι το μνημείο έχει απολέσει τον θρησκευτικό του χαρακτήρα από τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ. Μία τέτοια ενέργεια,όπως είπε, θα οδηγούσε σε περαιτέρω απομόνωση της Τουρκίας και στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο οποίο μετέχει και η ίδια και την Προεδρία του οποίου έχει η Ελλάδα για τους επόμενους έξι μήνες.

 

Αναφορικά με τουρκικά δημοσιεύματα που φέρουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο να συνδέεται με την υπόθεση Γκιουλέν, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ένας παγκόσμιος θρησκευτικός ηγέτης και η οποιαδήποτε προσβολή στο πρόσωπό του σε καμιά περίπτωση δεν θα βοηθήσει την εικόνα της Τουρκίας, η οποία θέλει να εμφανίζεται ως κοσμικό κράτος που σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες. 

 

 

 

18.5.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 15:16

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online