Η Π.Δ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε κοντά...

Κατερίνα Καράμπελα

Κατερίνα Καράμπελα

 
 
 

 


 
 Κοντά στα
Ανήλικα παιδία στην  Δομή  Φιλοξενίας Ιλίου, βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας,συνοδευόμενη από την Ειδική Γραμματέα Προστασίας ΑσυνόδευτωνΑνηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη και τον Gianluca Rocco, Επικεφαλής της Αποστολής του ΔΟΜ στην Ελλάδα.
Η κυρία Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε από την κ. Αγαπηδάκη για τη στρατηγική ένταξης των ασυνόδευτων στην ελληνική κοινωνία
ενώ ο κ. Rocco αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για να βοηθήσουν την επανένταξη των παιδιών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο χώρο από
τις συντονίστριες της ΔομήςΔώρα Μπριάζνακαι Έφη Κοντούνη οι οποίες της περιέγραψαν τις δυσκολίες που συναντούν με τα παιδιά καθώς είναι εξαιρετικά ευάλωτα και έχουν ένα ιδιαιτέρως επιβαρυμένο ιστορικό: κακοποίηση ή παραμέληση από το οικογενειακό περιβάλλον, διαβίωση σε ασταθές και επισφαλές κοινωνικό πλαίσιο στη χώρα καταγωγής τους, απολύτως συνυφασμένο με την εκμετάλλευση της έμφυλής τους ταυτότητας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε και με τα 24 παιδιά ηλικίας από 12 έως 18 χρόνων από την Ασία και την Αφρική που φιλοξενούνται στη Δομή.

Τα κορίτσια ήταν ιδιαίτερα χαρούμενα που την συνάντησαν, την ευχαρίστησαν που τους επισκέφθηκε τονίζοντας ότι «είναι τιμή τους που βρέθηκε εκεί μόνο για τις ίδιες». Όλες είχαν από μια ζωγραφιά για εκείνη ενώ στις συζητήσεις που έκαναν ανέφεραν ότι η Πρόεδρος αποτελεί το πρότυπό τους και νιώθουν ευγνωμοσύνη για την φιλοξενία που τους παρέχει η χώρα μας.

Αποχαιρετώντας τα κορίτσια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους είπε:

Χαίρομαι πολύ που σας βλέπω εδώ. Ξέρω ότι στο παρελθόν έχετε περάσει πολύ δύσκολα. Πιστεύω όμως ότι τα δύσκολα πρέπει να τα αφήσετε πίσω και να προχωρήσετε. Να προσπαθήσετε να αξιοποιήσετε όλες τις ευκαιρίες που έχετε. Να σκέφτεστε ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας, και πως μπορείτε να πετύχετε οποίο στόχο θέσετε στη ζωή σας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 16:18

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online