Έργα για την διευκόλυνση της μετακίνησης στα Β. Προάστια....

lifespeed.gr


Βάντα Βλασταρά

 

 

 

 

Έργα υποδομών και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων, τα οποία θα ελαφρύνουν τις πόλεις από τα έντονα κυκλοφοριακά φορτία, λόγω υπερτοπικών χρήσεων, και θα επιτρέψουν, παράλληλα, τη βιώσιμη ανάπτυξη, διεκδικούν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, οι δήμαρχοι Αμαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής, Λυκόβρυσης – Πεύκης και Κηφισιάς.

Οι κ.κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Νίκος Μπάμπαλος, Τάσος Μαυρίδης και Γιώργος Θωμάκος, αντίστοιχα, συναντήθηκαν με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, παρουσία του Γ. Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη.

Αναλυτικά, στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκαν:

–   Η διάνοιξη της λεωφόρου Κύμης και οι αναγκαίες, συνεπακόλουθες επεκτάσεις της Αττικής Οδού.

–    Η υπογειοποίηση της λεωφόρου Κηφισιάς, στο ύψος του Δήμου Αμαρουσίου.

–    Η επέκταση της γραμμής του ΗΣΑΠ πέρα από τον τερματικό σταθμό Κηφισιάς και η δυνατότητα υπογειοποίησης της υφιστάμενης διαδρομής στο τμήμα Ηράκλειο – Μαρούσι.

–     Η επέκταση της Γραμμής U4 του Μετρό.

–    Η μεταβίβαση της αρμοδιότητας για την συντήρηση και τη λειτουργία της λεωφόρου Σπύρου Λούη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει τα αιτήματα των δημάρχων, προκειμένου να διερευνηθούν τρόποι χρηματοδότησης και να δρομολογηθούν όσα είναι υλοποιήσιμα, με βάση το στάδιο των ώριμων μελετών.

«Κοινός στόχος είναι να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, εν προκειμένω στις τοπικές και υπερτοπικές μετακινήσεις τους. Πέρα από τις παρεμβάσεις, που ο καθένας από εμάς κάνει για τον Δήμο του προς αυτή την κατεύθυνση, χρειάζονται μεγάλα έργα μητροπολιτικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα, τα οποία διεκδικούμε μαζί από τους αρμόδιους φορείς της κεντρικής διοίκησης. Χαιρετίζουμε την ανταπόκριση του υπουργού, Κώστα Καραμανλή, και παραμένουμε σε επιφυλακή, προ πάντων όμως χρήσιμοι για να προχωρήσουν τα απαραίτητα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών έργα», τονίζουν σε κοινή τους δήλωση οι τέσσερις δήμαρχοι.

Μετά το πέρας της συνάντησης οριοθετήθηκε το ακριβές πλαίσιο συνεργασίας για όσα συζητήθηκαν και η περαιτέρω παρακολούθηση των θεμάτων.

 

2.7.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online