ΠτΔ: Η πανδημία δοκιμάζει τα αντανακλαστικά της Ευρώπης

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής εντός του Ιουλίου και οι κρίσιμες αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν για την επανεκκίνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα το μεσημέρι, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Ο κ. Μαργαρίτης υπογράμμισε ότι:

 

Είναι η πρώτη εν σώματι παρουσία μου στην Ελλάδα μετά την περίοδο της καραντίνας και επιτρέψτε μου πριν απ’ όλα να σας ευχηθώ -κάτι για το οποίο είμαι σίγουρος- κάθε επιτυχία στα καθήκοντά σας ως αρχηγού του κράτους. Έχουμε μπροστά μας έναν ευρωπαϊκό Ιούλιο όπου αναμένουμε με αισιοδοξία την Σύνοδο Κορυφής και τη συμφωνία των αρχηγών – κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πακέτο ανάκαμψης και την οικονομική επανεκκίνηση.

Πιστεύω ότι και για τη χώρα μας είναι μια μοναδική ευκαιρία, γιατί όχι μόνο θα μας δώσει πρωτοφανείς πόρους που θα μπορέσουν να στηρίξουν τη ζώσα οικονομία και κυρίως τους ασθενέστερους κι αυτούς που υπέφεραν πιο πολύ από την πανδημία, αλλά και να δώσουμε ελπίδα στους νέους Έλληνες.

Ήμουν χθες στην Πάτρα κι έλεγα ας είναι αυτή η γενιά του braindrainη τελευταία γενιά Ελλήνων που αναγκάστηκε να αφήσει την πατρίδα.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η αλλαγή σελίδας θα μπορέσει να σημάνει ουσιαστικά και μια νέα εποχή για το οικονομικό και παραγωγικό πρότυπο 

 

 

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισήμανε ότι:

 

Χαίρομαι κι εγώ που σας βλέπω από κοντά κύριε αντιπρόεδρε. Η πανδημία δοκιμάζει τα αντανακλαστικά της Ευρώπης. Όπως είπατε, το θέμα της επανεκκίνησης των οικονομιών είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλες τις χώρες αλλά ιδίως για τη δική μας.Γιατί αυτή η γενιά του braindrainέχει πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα προς το παρόν και μακάρι να μην κληθεί να πληρώσει ακόμη μεγαλύτερο καινα πάνε τα πράγματα από δω και πέρα καλύτερα. Νομίζω ότι είναι ευκαιρία να αποδειχτεί στην πράξη η αλληλεγγύη των κρατών-μελών της Ευρώπης συνολικά. Αλλά εσείς έχετε την αρμοδιότητα και σε έναν άλλο πολύ σημαντικό τομέα, του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, που κι εκεί η χώρα μας σηκώνει τεράστιο βάρος γιατί καλείται να προστατεύσει ανθρώπους κατατρεγμένους και να συνδυάσει αυτήν την οφειλόμενη προστασία, κατά τις ανθρωπιστικές αξίες και το διεθνές δίκαιο, με την προστασία βεβαίως των συνόρων μας που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Αυτήν την πολύ δύσκολη εξίσωση καλείται να λύσει κι εδώ η Ευρώπη. Προς το παρόν, παρόλα τα βήματα που έχουν γίνει κι έχετε κι εσείς συμβάλει σε αυτό, περιμένουμε με ενδιαφέρον και κάποια αγωνία τολμώ να πω, να δούμε κι εκεί την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη η οποία δεν ήταν στο παρελθόν τόσο επαρκής.

 

3.7.2020

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 14:27

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online