Κεντρική εκδήλωση της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ναό Ολυμπίου Διός

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

Στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ολυμπίου Διός θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 8 Ιουλίου και ώρα 20:15, η κεντρική εκδήλωση της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Με αφορμή την ανάληψη από τη χώρα μας της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα απευθύνει ομιλία.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος των ποικίλων πολιτιστικών δράσεων της εξάμηνης Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα λάβουν χώρα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ως στόχο να αναδείξουν την πολιτιστική διάσταση της Ελληνικής Προεδρίας, η οποία έχει ως κεντρικό θέμα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας την εποχή της πανδημίας.

Ο Ναός του Ολυμπίου Διός επελέγη ως χώρος, γιατί συμβολίζει το διαχρονικό ιερό τόπο της πανανθρώπινης κοινωνίας και την πάλη για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της προστασίας των ανθρώπινων ελευθεριών, ακόμα και σε εποχές περιβαλλοντικών και υγειονομικών προκλήσεων – από το λοιμό των Αθηνών μέχρι την πανδημία του COVID19 σήμερα.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει πρόγραμμα κλασσικής μουσικής με διακεκριμένους Έλληνες ερμηνευτές.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2.

Επίσης, η εκδήλωση θα μεταδοθεί και μέσω livestream από την επίσημη ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 12:38

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online