Αλ. Τσίπρας:  «Επανεκκίνησε τον τουρισμό δίχως σχέδιο και με μεγάλο ερασιτεχνισμό»

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε με την πρώτη πτήση από Αθήνα και αμέσως ξεκίνησε τις συναντήσεις με τους φορείς. Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκαν ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού και Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής καθώς και ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο Χρήστος Καραπάνος.

O Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε στην πόλη της Ζακύνθου όπου συνομίλησε με πολίτες και εμπόρους κατευθυνόμενος στην Πλατεία Αγ. Μάρκου όπου από συμμετείχε σε σύσκεψη με το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο, οι Σύλλαπλούογοι Ξενοδόχων, η ΕΑΣΖ, σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων στη «Λέσχη Ο Ζάκυνθος».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

Βρέθηκα σήμερα στη Ζάκυνθο, σε έναν τόπο που βιώνει με τραγικό τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Η ανικανότητα της κυβέρνησης να φτιάξει και να υλοποιήσει ένα σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού, κάνει τη ζωή των ανθρώπων του νησιού, χειρότερη, μέρα με τη μέρα. Μια παρόμοια εικόνα, δηλαδή, με αυτή που αντικρίζω σε όποιο σημείο της Ελλάδας έχω βρεθεί το τελευταίο διάστημα.
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι έχουν εδώ και πολύ καιρό, μόνο έξοδα και καθόλου έσοδα. Επιπλέον, ο ερασιτεχνισμός και η έλλειψη σχεδίου σε συνδυασμό με τα αντιφατικά μηνύματα της κυβέρνησης, οδηγούν και στην αναζωπύρωση της επιδημίας. Δεν εφήρμοσε ενιαία πρωτόκολλα επιδημιολογικά σε όλες τις πύλες εισόδου. Και βεβαίως δεν είναι διαφορετικοί οι άνθρωποι που έρχονται από τα χερσαία σύνορα, από τον Προμαχώνα και διαφορετικοί αυτοί που έρχονται στα αεροδρόμια και τα λιμάνια μας. Η εφαρμογή ενιαίων πρωτοκόλλων στα λιμάνια στα αεροδρόμια και στα χερσαία σύνορα ήταν κάτι αυτονόητο που έπρεπε να είχε προνοήσει. Όπως επίσης έπρεπε να είχε προνοήσει, να είχε απαιτήσει την δυνατότητα να υπάρχει τεστ για τον κορωνοϊό για κάθε επισκέπτη που έρχεται αεροπορικώς σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας από το εξωτερικό.
O κύριος Μητσοτάκης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι πολίτες στάθηκαν εξαιρετικά υπεύθυνοι σε αυτή την κρίση. Τώρα ήρθε η ώρα να το πράξει και η κυβέρνηση, σταματώντας να προσεγγίζει με προχειρότητα τόσο την υγεία των ανθρώπων, όσο και την οικονομία.
#Ζάκυνθος #ΜένουμεΌρθιοι

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επανεκκίνησε τον τουρισμό δίχως σχέδιο και με μεγάλο ερασιτεχνισμό» σε ότι αφορά τα μέτρα για την προστασία απέναντι στην εξάπλωση του κορονοιου και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εκφράζοντας τον φόβο «ότι σήμερα βρισκόμαστε απέναντι σε ένα διπλό κίνδυνο. Και ο τουρισμός καρκινοβατεί αλλά και η αναζωπύρωση της επιδημίας είναι προ των πυλών».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «πέρα από την έλλειψη σχεδίου, η κυβέρνηση εξέπεμπψε εξαιρετικά αντιφατικά μηνύματα και με τις δράσεις της και με τις αποφάσεις της».

«Δεν εφήρμοσε ενιαία πρωτόκολλα επιδημιολογικά σε όλες τις πύλες εισόδου» εξήγησε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας δηκτικά πως «δεν είναι διαφορετικοί οι άνθρωποι που έρχονται από τα χερσαία σύνορα από τον Προμαχώνα και διαφορετικοί αυτοί που έρχονται στα αεροδρόμια και τα λιμάνια μας». «Η εφαρμογή ενιαίων πρωτοκόλλων στα λιμάνια στα αεροδρόμια και στα χερσαία σύνορα ήταν κάτι αυτονόητο που έπρεπε να είχε προνοήσει» πρόσθεσε, ενώ τόνισε  παράλληλα πως «έπρεπε να είχε απαιτήσει την δυνατότητα να υπάρχει τεστ για τον κορονοιό για κάθε επισκέπτη που έρχεται αεροπορικώς σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας από το εξωτερικό».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για συνεχή «αντιφατικά μηνύματα προς τους πολίτες» με αφορμή τη χρήση μάσκας και τις αποφάσεις για τα πανηγύρια. «Μια βδομάδα πριν, πήραν απόφαση να άρουν την υποχρέωση μάσκας στα εμπορικά κέντρα. Χθες μας έλεγαν πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος που προβλέπει να φοράνε μάσκα σε κλειστό χώρο οι πολίτες. Οι αντιφάσεις αυτές ήταν συνεχείς. Πήραν απόφαση να επιτρέψουν τα πανηγύρια σε όλη τη χώρα έξω από κάθε λογική. Και πριν από λίγες ημέρες αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω την απόφαση αυτή» σημείωσε ενδεικτικά ο κ. Τσίπρας, καταλήγοντας πως «φοβάμαι ότι για τα πανηγύρια είναι η ίδια η κυβέρνηση και οι αποφάσεις της».

Παράλληλα, στηλίτευσε την απουσία των υπουργών Τουρισμού και Υγείας από τη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη για την αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού εν μέσω τουριστικής περιόδου, σημειώνοντας πως «χθες ο πρωθυπουργός κάλεσε διυπουργική επιτροπή να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπίσουν την αναζωπύρωση της επιδημίας εν μέσω τουριστικής περιόδου και από την σύσκεψη των υπουργών του έλειπε ο αρμόδιος υπουργός τουρισμού και ο υπουργός υγείας».

«Δεν ξέρω αν τους έχει ήδη απολύσει» σχολίασε δηκτικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «έχει  ανακοινώσει ανασχηματισμό εδώ και ενάμιση μήνα δεν προχωράει ίσως επειδή από κάποιον εκβιάζεται».

«Στα δύο πιο κρίσιμα υπουργεία, σε κάθε περίπτωση, τόσο η δημόσια υγεία όσο και ο τουρισμός, δεν μπορεί να είναι πεδίο ερασιτεχνισμών και προχειρότητας. Και επιτέλους η κυβέρνηση και ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην επιρρίπτει τις ευθύνες διαρκώς στους πολίτες. Οι πολίτες στάθηκαν εξαιρετικά υπεύθυνοι σε αυτή την κρίση. Τώρα ήρθε η ώρα να δείξει και η κυβέρνηση υπευθυνότητα» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

 

16.7.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online