Επικοινωνία Αναστασιάδη - Μητσοτάκη για Πούτιν και «Barbaros»

lifespeed.gr


Yβόνη

 

 

 

 

 

Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Κυβέρνησης, Κυριάκος Κούσιος, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και για το πρόσφατο ταξίδι στη Γαλλία και τις συνομιλίες που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

 

Ο κ. Κούσιος ανέφερε, ότι αντηλλάγησαν απόψεις για τα διαδραματιζόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας, έγινε ενημέρωση για τα αντίστοιχα διαβήματα και επαφές που γίνονται από τις δύο χώρες για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας και πιστοποιήθηκε η ταύτιση απόψεων και η ομοψυχία των δύο χωρών.

 

Είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες και τη ευγνωμοσύνη του ιδίου και του ελληνικού λαού για τη δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 11 εκ. ευρώ, για σκοπούς αποκατάστασης των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Όπως είναι γνωστό, ποσό ύψους 8 εκ. ευρώ θα διατεθεί για την ανέγερση οικιστικών μονάδων προς τις ευπαθείς ομάδες εκείνες που μετά τη φονική πυρκαγιά δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τη δική τους στέγη, ενώ παράλληλα θα γίνει διαμόρφωση χώρου σε μεσογειακό πάρκο πρασίνου και αναψυχής συνολικού ύψους 3 εκ. ευρώ, όπως η τοπική κοινωνία επί χρόνια διεκδικεί», ανέφερε.

Επίσης, συνέχισε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων με εξ αποστάσεως φοίτηση, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ, και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανέλαβε να διερευνήσει το θέμα αντιμετωπίζοντας με θετική προσέγγιση το αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συμφωνήθηκε, ακόμα σημείωσε, όπως οι δύο ηγέτες συνεχίσουν τη στενή επαφή και συνεργασία για τον συντονισμό των ενεργειών τους.

Στην Αθήνα, ο Έλληνας κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Μητσοτάκη, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros» βρίσκεται εντός κυπριακής ΑΟΖ.

«Καταστήσαμε σαφές πως δεν θα δεχτούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Θέλουμε διάλογο μόνο όσον αφορά την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», είπε ο κ. Πέτσας αναφορικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο.

Πηγή: https://www.philenews.com/

 

30.7.2020

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 19:11

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online