Π. Σκουρλέτης: Δωρεάν μάσκες και όχι πρόστιμα

lifespeed.gr


Κατερίνα Καράμπελα

 

 

 

Είναι αναγκαίο να πειστεί ο κόσμος για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας και όχι να τιμωρείται με πρόστιμα. Η κυβέρνηση υιοθετεί, εκούσια, μνημονιακά μέτρα χωρίς να βρισκόμαστε σε μνημόνια, μέσω της Επιτροπής Πισσαρίδη. Η οικονομία χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο. Προϋπόθεση η διασφάλιση της εσωτερικής ζήτησης, της απασχόλησης και των εργασιακών σχέσεων. Δεν έχει αξιοποιήθηκαν οι προηγούμενοι μήνες για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό, δημόσιο σύστημα υγείας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο  Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα, Κυριακή 2 Αυγούστου 2020, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» του MEGATV.

Και συνέχισε λέγοντας: 

 

«Θα προτιμούσα αυτές τις μέρες, που βλέπω τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την αστυνομία να μπαίνουν μέσα στα λεωφορεία, αντί να μοιράζουν πρόστιμα να μοιράζουν δωρεάν μάσκες. Και δεν είναι μεγάλο το ποσό. Φανταστείτε πόσες μάσκες θα μπορούσαμε να πάρουμε εάν είχαμε μία γλάστρα λιγότερη, από αυτές που έχει βάλει ο δήμαρχος Αθηναίων στον “Μεγάλο Περίπατο”. Αυτές τις κακόγουστες και ακριβοπληρωμένες γλάστρες. Το λέω σαν παράδειγμα για να καταλάβουμε ότι υπάρχουν απλά πράγματα που μπορούν να δείξουν στον κόσμο τι πρέπει να κάνει, αλλά όχι και να τον τιμωρήσουν. Σημασία έχει να πείσουμε τον κόσμο, όπως τον πείσαμε την προηγούμενη φορά. Και να μην είμαστε αντιφατικοί στην πολιτική μας. Έχετε δει ότι άλλα μέτρα ισχύουν, κατά καιρούς, στις εισόδους της χώρας στα χερσαία σύνορα, άλλα για τα τσάρτερ, άλλα για τα πλοία. Όλα αυτά πρέπει να είναι εναρμονισμένα».

 

Σε ερώτηση του Δημοσιογράφου σχετικά με τον διάλογο με την Τουρκία τόνισε:

 

«Είμαι σαφώς υπέρ του διαλόγου, αλλά θα πρέπει να αποτελεί στοιχείο της στρατηγικής σου ο διάλογος και να δημιουργείς τις προϋποθέσεις που θες και εσύ ως χώρα, για να εξυπηρετήσειςτελικά τα συμφέροντά σου.

και στνέχισε:

Διπλωματία σημαίνει μια διαρκής προσπάθεια κινήσεων στη διεθνή “σκακιέρα”, σύναψη συμμαχιών και προφανώς μια επιλογή διαλόγου. Διαλόγου για την ειρήνη, διαλόγου για την επίλυση των ζητημάτων. Κι αυτά αποτυπώνονται σε συμφωνίες. Αν η χώρα μας γνώρισε τα προηγούμενα χρόνια μια κατάσταση ειρήνης σε σχέση με την Τουρκία, είναι ακριβώς διότι υπήρχαν ισχυρές Συνθήκες. Και αυτές προέκυψαν κάτω από συγκεκριμένες καταστάσεις. Άρα, μην υποτιμούμε την ανάγκη του διαλόγου, αυτό άλλωστε  είναι το ισχυρό μας όπλο».

 

 

2.8.2020

 

 

 

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online