Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα δύο ανήλικα αδέλφια, 15 και 17 ετών από το Περιστέρι καθώς και ο ειδικός φρουρός οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή

lifespeed.gr


Kατερίνα Καράμπελα

 

 

 

 

Τα δύο ανήλικα αδέλφια, 15 και 17 ετών από το Περιστέρι, που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αθηνών για τον ιδιαίτερα βίαιο ξυλοδαρμό του 53χρονου σταθμάρχη στις 13-1-2021 στην Ομόνοια, καθώς και ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη, καθώς έδωσε οδηγίες στους δύο νεαρούς για το πώς θα κρυφτούν για να αποφύγουν την σύλληψη, οδηγήθηκαν στον ανακριτή από τον οποίον αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.  

 Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε βάρος των δύο παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς και απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

   Ο εισαγγελέας θα μελετήσει την δικογραφία και θα αποφασίσει αν τελικά θα ασκήσει δίωξη για κακούργημα, οπότε θα τους παραπέμψει στον ανακριτή.

 Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης εντοπίστηκαν από τις κάμερες που τους είχαν καταγράψει  που οδήγησαν στην ταυτοποίηση τους. και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.


Τα δυο αδέλφια μπήκαν στο μετρό από τον σταθμό του Αγίου Αντωνίου και διαπληκτίστηκαν με τον σταθμάρχη, γιατί τους έκανε παρατήρηση επειδή δεν φορούσαν μάσκες και είχαν τα πόδια πάνω στο κάθισμα.

   Στους αστυνομικούς ισχυρίστηκαν ότι ο 53χρονος τους μίλησε άσχημα για το σπίτι τους κάτι που τους εξαγρίωσε, γι' αυτό του επιτέθηκαν, όταν βγήκαν στον σταθμό της Ομόνοιας, χωρίς να έχουν συναίσθηση πόσο άσχημα τον χτύπησαν.

   Αμέσως μετά μπήκαν σε τρένο του ηλεκτρικού και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι, απ' όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησαν στην μητέρα τους, η οποία πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο.

   Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυτή ήταν που ενημέρωσε τον 24χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος κατηγορείται ότι καθοδήγησε τα δύο αδέλφια για το πως να κρυφτούν και έδωσε οδηγίες για την αποφυγή της σύλληψης τους και τι να κάνουν σε περίπτωση που συλλαμβάνονταν.

   Ο ειδικός φρουρός ο οποίος είναι φίλος της οικογένειας, συνελήφθη στην Ασφάλεια, όπου πήγε να επισκεφθεί τα δυο παιδιά και για να ρωτήσει σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος τους.

   Σημειώνεται ότι τα δυο αδέλφια δεν έχουν απασχολήσει άλλη φορά τις αρχές, ενώ τη νύχτα εστάλη από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων ειδική ψυχολόγος, η οποία συνομίλησε μαζί τους στην Ασφάλεια Αθηνών όπου κρατούνταν.

 

16.1.2021

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 14:42

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr