Αδ. Γεωργιάδης: Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και η εστίαση θα ανοίξει

lifespeed.gr


Φωτογραφία αρχείου. Φωτογραφία αρχείου.

Κατερίνα Καράμπελα

 

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδηςσε συνέντευξή του την Τρίτη 13 Απριλίου, στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» και τους δημοσιογράφους, κ. Γιάννη Ντσούνο και κ.Χρήστο Κούτρα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪσχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

«Υπάρχει ένας αγώνας δρόμου τον οποίον κάνει αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης να εντάξουμε όσο γίνεται πιο γρήγορακαι το λιανικό εμπόριο στη διαδικασία των self-testsΣτην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες, θα μπορούμε ενδεχομένως και από Δευτέρα να προχωρήσουμε, φυσικά πάντα με τον περιορισμό του μηνύματος των 3 ωρώντων τετραγωνικών, των μασκών και όλων των μέτρων προστασίας.Πρόθεση του δικού μας Υπουργείου είναι να καταργηθεί το click inside και να επιτρέπεται η βούληση του πελάτη να μπει στο κατάστημα».

Σε ερώτησηση των δημοσιογράφων για την εστίαση δήλωσε:

«Έχουμε πει μετά το Πάσχα. Η πλατφόρμα μας θα είναι λογικά έτοιμη έως τις 10 Μαΐου. Κάπου εκεί θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή. Όπως βλέπετε, η πανδημία έχει μία πτωτική τάση. Η λογική και η εμπειρία λέει ότι όσο προχωράει ο Απρίλιος και ανεβαίνει η μέση θερμοκρασία στη χώρα, αυτό θα βοηθήσει την πτώση της πανδημίας. Προσωπικά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και η εστίαση θα ανοίξει και ίσως προηγηθεί και λίγο του τουρισμού.

Ένα πράγμα είναι να ανοίξουμε γιατί όλοι έχουμε σκάσει και το καταλαβαίνουμε αυτό. Ένα δεύτερο πράγμα είναι να προσέξουμε μην πάθουμε ό,τι έπαθε η Χιλή, που το έκανε λίγο πιο γρήγορα από το αναμενόμενο και ενώ έχουν εμβολιαστεί, έχουν ρεκόρ κρουσμάτων. Άρα, μην πάμε αλόγιστα. Θα πάμε λελογισμένα».

Σε ερώτηση γαι τα self-tests, οΥπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Ο τρόπος που αγοράστηκαν τα self-tests, ο  τρόπος που φτιάχτηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα και η ταχύτητα που φτιάχτηκε, ο τρόπος που συνεργάστηκαν και συνεργάζονται οι φαρμακοποιοί τους οποίους θέλω έναν προς έναν ξεχωριστά να τους ευχαριστήσω– είναι υποδειγματικά. Τα 12.000 φαρμακεία που έχει η Ελλάδα, από εκεί που μας λέγανε ότι είναι μειονέκτημα, εξελίσσονται στο μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χώρας».

13.4.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online