Η ΠτΔ συνάντησε την Πρωθυπουργό της Σερβίας και τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου στα πλαίσια του 6ο Οικονομικό Forum των Δελφών.

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

 

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με την Πρωθυπουργό της Σερβίας Ana Brnabić, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα για τις εργασίες του 6ου Οικονομικού Forum των Δελφών.

Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών. Συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, αλλά και στον τουρισμό, σε συνδυασμό με το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας και την έξοδο από την υγειονομική κρίση.

Η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε τη δέσμευση της χώρας μας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και, συνολικά, των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Σερβίας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η κυρία Brnabić υπογράμμισε την στρατηγική συνεργασία που υφίσταται μεταξύ των δύο χωρών και ευχαρίστησε την Ελληνίδα Πρόεδρο για τη στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας. Τόνισε επίσης ότι η σερβική κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων οικονομικής συνεργασίας που θα προκύψουν μετά το τέλος της πανδημίας.

 

Επίσης η κυρία Σακελλαροπούλου συνάντησε τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου.

Κατά την συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας και η μέτα COVID εποχή σε ότι αφορά την οικονομία και τις δυνατότητες ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

Η ΠτΔ επεσύμανε ότι η Ελλάδα είναι σταθερά προσανατολισμένη στη στήριξη της ευρωπαικής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων, ωστόσο για την ένταξή τους, στην ΕΕ είναι απαραίτητη η τήρηση των κριτηρίων που ισχύουν για όλες τις υποψήφιες χώρες.

0 κ. Κριβοκάπιτς ευχαρίστησε την κ. Σακκελαροπούλου για την στήριξη της χώρας μας στην ευρωπαική πορεία του Μαυροβουνίου και επανέλαβε την ετοιμότητα της κυβέρνησής του να εργαστεί για την διεύρυνση των διμερών σχέσεων.

 

 

13.5.21    

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 14:18

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online