Παρέμβαση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην 4η Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία - Συνομιλία με Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

"Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή έννομη τάξη” ήταν το μήνυμα με πολλούς αποδέκτες που έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην 4η Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία στο Βίλνιους της Λιθουανίας, τρίτο και τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στις χώρες της Βαλτικής.

 

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας από θέση αρχής και πλήρους σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών, καλώντας το σύνολο των συμμετεχόντων της Διάσκεψης να πράττουν αναλόγως σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Νωρίτερα, πριν από την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία και την έναρξη των εργασιών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη Διάσκεψη.

 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε στον συνομιλητή του ότι η αποκλιμάκωση που παρατηρείται μέχρι στιγμής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει να διατηρηθεί ως βάση για διάλογο και επέστησε την προσοχή στην αποφυγή μονομερών ενεργειών στο πεδίο

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 13:52

Video

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online