Στους τομείς στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας αναφέρθηκε ο Αλ. Τσίπρας στο Belt and Road Forum

lifespeed.gr


Στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα

Στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην πρωτοβουλία Belt and Road (Μία Ζώνη, Ενας Δρόμος) της κυβέρνησης της Κίνας και λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης, αλλά και γιατί το όραμα της Ελλάδας που βγαίνει από τη βαθιά κρίση δεν είναι απλώς συμβατό, αλλά συνδέεται με αυτή την πρωτοβουλία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών που παίρνουν μέρος στο Belt and Road Forum for International Cooperation, στο συνεδριακό κέντρο στη λίμνη Γιαν Τσι.

 

Για την Αθήνα αναχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του φόρουμ one belt one road. Στο κλείσιμο του φόρουμ μίλησαν μόνο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος του Πακιστάν.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Σι για τη διοργάνωση του Φόρουμ και πρότεινε το φόρουμ να επαναληφθεί. Τόνισε ότι η πρωτοβουλία έχει ήδη απτά αποτελέσματα και θα δώσει μια νέα ορμή στην οικονομία στον Ευρασιατικό χώρο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ειδικά για τους Ευρωπαίους ηγέτες, αυτό το φόρουμ ήταν μια διαφορετική διαδικασία από όσες έχουμε συνηθίσει εμείς, όμως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μπήκαν οι βάσεις για νέο πλαίσιο πολυμερούς διάλογου και φυσικά για την ανάπτυξη σχέσεων ανάμεσα στους λαούς μας.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online