Κατηγορίες για συμμετοχή σε νέα τρομοκρατική οργάνωση απαγγέλθηκαν στη Ρούπα και την 25χρονη

lifespeed.gr


Ξεκίνησαν απεργία πείνας & δίψας

Κατηγορίες που αφορούν την συμμετοχή τόσο της Ρούπα όσο και της 25χρονης που συνελήφθη χθες μαζί της, σε νέα τρομοκρατική οργάνωση που δεν αφορά τον "Επαναστατικό Αγώνα" ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η δίωξη για τις δύο γυναίκες περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα που αφορούν τα αδικήματα της:

 

1. συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές ,πολιτικές και οικονομικές δομές.

2. διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Οι πλημμεληματικές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Η 48χρονη Ρούπα βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο φώναξε:"Κρατάνε το παιδί μου φρουρούμενο στο Παίδων τα σκουλήκια.. Είναι αιχμάλωτος πολέμου έξι χρονών παιδί", ενώ και ενώπιον του Εισαγγελέα η κατηγορουμένη φέρεται να επανέλαβε το αίτημα της να αναλάβουν την φροντίδα του εξάχρονου γιου της , η μητέρα και η αδελφή της (σ.σ.: διαβάστε περισσότερα παρακάτω) οι οποίες βρίσκονταν από το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σε γραπτή δήλωση της η Πόλα Ρούπα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν σκοπεύει να απολογηθεί: "Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα" τονίζει και χαρακτηρίζει "τρομοκράτες εγκληματίες και ληστές" όλους εκείνους που απαρτίζουν την οικονομική ελίτ. " Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη , την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της " εξόδου από την κρίση..." επισημαίνει η 48χρονη.

Και η συγκατηγορούμενη της Ρούπα, η νεαρή που συνελήφθη χθες μαζί της φέρεται να δηλώνει πως ανήκει στον αναρχικό χώρο και επίσης ότι είναι μέλος του "Επαναστατικού Αγώνα". Η 25χρονη προαναγγέλλει επίσης πως ξεκινάει και αυτή απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί "το παιδί των συντρόφων μου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη" σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Οι δύο γυναίκες μετήχθησαν το πρωί της Παρασκευής στην Εισαγγελία συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, σε χωριστό αυτοκίνητο η καθεμία, ενώ η 48χρονη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα μόλις βγήκε από το όχημα φώναξε: "Ζήτω η επανάσταση".

Απεργία πείνας και δίψας για να δοθεί η επιμέλεια στην οικογένεια της Ρούπα

Εν τω μεταξύ, απεργία πείνας και δίψας ξεκίνησε την Πέμπτη το απόγευμα, στη ΓΑΔΑ όπου κρατείται, η Πόλα Ρούπα με αίτημά της να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού της στη μητέρα της και την αδερφή της. Ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές υπογραμμίζουν ότι η σχετική διαδικασία είναι χρονοβόρα και απαιτείται προηγουμένως κοινωνική έρευνα για την καταλληλότητα του οικογενειακού περιβάλλοντος που θα αναλάβει το ανήλικο παιδάκι, δηλαδή αν οι συγγενείς πληρούν τις προϋποθέσεις για να αναλάβουν το παιδί. Το 6χρονο αγόρι, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, βρίσκεται σε ειδικό χώρο με την παρουσία ειδικών και Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Μάλιστα το αίτημα, να αναγνωριστούν δηλαδή ως προσωρινοί επίτροποι του γιου της Πόλας και του Νίκου Μαζιώτη η γιαγιά και η αδελφή της 48χρονης, υπεβλήθη ήδη από την Πέμπτη στην Εισαγγελία Ανηλίκων. Στο αίτημα επισημαίνεται ο κίνδυνος που υπάρχει για την ψυχική υγεία του παιδιού από το ενδεχόμενο παρατεταμένης παραμονής του σε Ίδρυμα ή σε νοσοκομείο. Μετά την αναγγελία για απεργία πείνας και δίψας από την Πόλα Ρούπα, και ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης προχώρησε σε αντίστοιχη ενέργεια, με αφορμή την άρνηση της εισαγγελέως να δώσει την επιμέλεια του παιδιού τους στους συγγενείς της συλληφθείσας.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα,σύμφωνα με την ΕΡΤ,  στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκονται τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα και εκτιμάται ότι θα αποκαλύψουν συνεργάτες της, αλλα και γιάφκες όπου μέλη του Επαναστατικού Αγώνα κρυβουν οπλισμό και πυρομαχικά.
 
Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, οι ιδιόχειρες σημειώσεις, οι πλαστές ταυτότητες και τα κλειδιά που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης, όπου διέμενε με τον 6χρονο γιο της, καθοδήγησαν τις αρχές κσι σε άλλα σημεία του νομού Αττικής. Μεταξύ αυτών, σε ένα γκαράζ στον Άλιμο, όπου βρέθηκε οπλισμός και πυρομαχικά αλλά και το αυτοκίνητο του Νίκου Μαζιώτη που η αντιτρομοκρατική αναζητούσε από το 2013. Επίσης, στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών.

Παράλληλα, το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην Πόλα Ρούπα, από περίπου 70 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έξω από τη ΓΑΔΑ. Οι συγκεντρωθέντες ανάρτησαν πανό απέναντι απ’ το αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και φώναξαν συνθήματα όπως «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά», κ.ά.

Δήλωση της Πόλας Ρούπας 

Η αδελφή της Πόλας Ρούπα, διάβασε δήλωση της κρατούμενης 48χρονης, με την οποία δηλώνει την απόφαση της να προχωρήσει σε απεργία πείνα και δίψας:

Η δήλωση αναφέρει:

«Εγώ η Πόλα Ρούπα δηλώνω ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι μέχρι να πεθάνω, αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί τώρα το βάζουν μέσα σε αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα που μας έχουν συλλάβει. Βρισκόμαστε σε πόλεμο, είναι γεγονός, όμως το να πολεμάνε το παιδί μου με το να αρνούνται να το φέρουν να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού, και να το με απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα, είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια γιατί πολεμάνε ένα παιδί 6 χρονών.

Ξεκινάω τώρα απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και την αδερφή μου. Σε ό,τι αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν θα με λυγίσουν ποτέ.

Ζήτω η επανάσταση

Πόλα Ρούπα».

Η δήλωση Μαζιώτη
 

Λίγη ώρα αργότερα αναρτήθηκε στον ιστότοπο indymedia και η δήλωση του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος αναφέρει οτι μετά την σύλληψη της συντρόφου του και την άρνηση της εισαγγελέως ανηλίκων να δώσει για επιμέλεια το παιδί στους συγγενείς της, θεωρεί ότι «το κράτος ουσιαστικά απήγαγε τον γιο μας, μας εκδικείται για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα» και καταλήγει:

«Ο γιος μας είναι το παιδί δυο επαναστατών και είναι υπερήφανος για τους γονείς του. Δεν μας λυγίζει κανένας εκβιασμός. Τις επιλογές μας τις υπερασπιζόμαστε με την ίδια μας την ζωή.

Από σήμερα ξεκινάω μαζί με την συντρόφισσά μου απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος μας στους συγγενείς.

Η ένοπλη επανάσταση των από κάτω είναι η μόνη λύση».

Νίκος Μαζιώτης

Video

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online