Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απευθείας στη σεισμόπληκτη Κρήτη ο Μητσοτάκης - Νέες σεισμικές δονήσεις 5,4 και 4,4 βαθμών στην Κρήτη

lifespeed.gr


ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Επισκόπηση Τύπου 

 

 

 

 

 

 

Νέα σεισμική δόνηση 5,4 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στις 07:48 με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι, όπου χθες καταγράφηκε ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ. Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την αυτόματη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε εστιακό βάθος 13,9 χλμ. και επίκεντρο 22 χλμ ν/να του Ηρακλείου Κρήτης.

 

Στη σεισμόπληκτη περιοχή της Κρήτης  μεταβαίνει αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός, απευθείας  μετά την υπογραφή της συμφωνίας στο Παρίσι για την στρατηγική συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια καθώς επίσης την Νέα Υόρκη και τηΓενική Συνέλευση του ΟΗΕ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού ολοκληρώσει την επιτόπια αυτοψία στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τον Εγκέλαδο, όπως μεταδίδουν κυβερνητικές πηγές θα ανακοινώσει το πλέγμα των μέτρων στήριξης των σεισμόπληκτων που έχει ήδη καταρτιστεί από την κυβέρνηση.

Το ύψος των κρατικών ενισχύσεων που θα καταβληθούν άμεσα στους πληγέντες υπολογίζεται στα 25-30 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρηματικά βοηθήματα για τις μακροπρόθεσμες ανάγκες θα προσδιοριστούν μετά τις αυτοψίες των αρμόδιων υπηρεσιών. Κατά πληροφορίες οι σχετικές διατάξεις με τις οποίες θα εντάσσονται σε καθεστώς κρατικής αρωγής  οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό, θα ψηφιστούν εντός της εβδομάδας.

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr