Αλ. Τσίπρας στο ΥΠΕΝ: Στόχος να καταστεί η Ελλάδα πολλαπλός ενεργειακός κόμβος

lifespeed.gr


Ο πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου

 

 

 

Ο πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας., το οποίο επισκευθηκε σήμερα,  πλαισιωμένος από τον υπουργό ΠΕΝ, Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή ΠΕΝ, Σωκράτη Φάμελλο.  

 

«Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να καταστεί η Ελλάδα πολλαπλός ενεργειακός κόμβος και πόλος ειρήνης και σταθερότητας» επισημαίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο twitter για το περιεχόμενο της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επίσης, με διαδοχικές αναρτήσεις αναφέρεται σε μια σειρά παρεμβάσεων που υλοποιεί και σχεδιάζει η κυβέρνηση στους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος:

* Εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς το έργο του αγωγού TAP, o οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας στην Ευρώπη.

* Προχωρά η αναβάθμιση μιας από τις πιο κομβικές ενεργειακές υποδομές της χώρας, του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG. Αλλά και η κατασκευή της Πλωτής Μονάδας Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

* Παράλληλα εργαζόμαστε εντατικά, σε διπλωματικό επίπεδο, για την ωρίμανση στρατηγικών ενεργειακών έργων. Του αγωγού φυσικού αερίου East Med, του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας - Βουλγαρίας, της ηλεκτρικής διασύνδεσης Euroasia Interconnector.

* Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στις ΑΠΕ, προκειμένου να βελτιωθεί το ενεργειακό μείγμα της χώρας. Σε εξέλιξη βρίσκονται επενδύσεις άνω του 1 δισ.

* Δημιουργούμε το ανάλογο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να μπορούν πολίτες ή οι νέες «ενεργειακές κοινότητες» να παράγουν ενέργεια.

* Το πρόγραμμα «εξοικονομώ», που θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αφορά ιδιωτικά & δημόσια κτίρια, αλλά και τον κλάδο των μεταφορών.

* Η διασύνδεση των νησιών & το νέο πλαίσιο για τις ΑΠΕ, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις, ώστε μέχρι το 2020 να μηδενιστούν οι χρεώσεις των ΥΚΩ.

* Προτεραιότητα η ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και η Συμφωνία του Παρισιού. Έχουμε καλύψει σημαντικό δρόμο για τους στόχους του 2020.

* Με την ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών οριοθετείται ο δασικός χώρος και τακτοποιείται η σχέση δάσους - γεωργικής εκμετάλλευσης.

* Ξεκινάμε την κωδικοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την αποτύπωση όλων των ρυθμίσεων του χώρου σε ένα ενιαίο ψηφιακό υπόβαθρο.

* Άλη μια μεταρρύθμιση που ποτέ δεν έγινε στην Ελλάδα και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη είναι το Κτηματολόγιο, με στόχο ολοκλήρωσης το 2020.

«Το σχέδιο αστικών αναπλάσεων "Νέα Αθήνα" είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο που απαιτεί προσεκτικές κινήσεις, ώστε μέσα σε περίπου έναν χρόνο να έχουν περατωθεί οι προβλεπόμενες ενέργειες και έχει ως στόχο την αναβάθμιση αλλά και την παραγωγική στήριξη της πόλης», τονίζει ο πρωθυπουργός. 

«Σε περιοχές υποβαθμισμένες από απόβλητα και άλλες μορφές ρύπανσης, προχωράμε στην υλοποίηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων. Το σχέδιο αστικών αναπλάσεων "Νέα Αθήνα", έχει ως στόχο την αναβάθμιση αλλά και την παραγωγική στήριξη της πόλης. Ένα φιλόδοξο σχέδιο που απαιτεί προσεκτικές κινήσεις ώστε μέσα σε περίπου έναν χρόνο να έχουν περατωθεί οι προβλεπόμενες ενέργειες», αναφέρει ο κ. Τσίπρας στο twitter.

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online