ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠτΔ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS ΣΤΗ ΒΑΡΗ

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη.

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο χώρο και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για την λειτουργία της δομής, ενώ συνομίλησε με τις Μητέρες SOS που φροντίζουν τα παιδιά. Η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τα σπιτάκια και συνάντησε τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί αλλά και παιδιά από τη Στέγη Νέων, ηλικίας 10 έως και 21 χρόνων, τα οποία αφού την ευχαρίστησαν για τα δώρα που τους πρόσφερε, της έδωσαν με τη σειρά τους, μια ζωγραφιά φτιαγμένη από ένα παιδί του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης, με θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.


Μετά την επίσκεψή της, η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε τα εξής:

«Τα κορίτσια και τα αγόρια με τα οποία συναντήθηκα σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στο παιδικό χωριό SOS της Βάρης, και που έχουν στερηθεί τη γονική παρουσία, βρήκαν στα πρόσωπα των φροντιστών τους σεβασμό, ασφάλεια, ενεργό ενδιαφέρον για την εξέλιξή τους.
Βρήκαν μια οικογένεια.

Αντλούν καθημερινά αποθέματα αγάπης, δημιουργούν δεσμούς, ενισχύουν την ατομικότητά τους μέσα στην οργανωμένη ομαδικότητα.
Στα σχεδόν πενήντα χρόνια της λειτουργίας τους, τα παιδικά χωριά SOS μετατρέπουν την παιδική ηλικία σε έναν τόπο φωτεινό, γεμάτο ελπίδα».

 

20.11.2021

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 14:03

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online