ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

Την πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας υποδέχθηκε στη Βουλή, για την Ημέρα των Ενόπλων, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κωνσταντίνος Τασούλας.

Αμέσως μετά την παρουσία του, το πρωί, στην πανηγυρική δοξολογία, που τελέσθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Τασούλας υποδέχθηκε στη Βουλή των Ελλήνων την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τους εκπροσώπους των κομμάτων, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων Ασφαλείας, τον περιφερειάρχη Αττικής και τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου για την κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Σήμερα γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, που υπερασπίζονται με αυταπάρνηση την εθνική μας ανεξαρτησία σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, τον άγνωστο στρατιώτη που θυσιάστηκε για την ελευθερία μας, τους άγρυπνους φρουρούς των συνόρων μας, τους άνδρες και τις γυναίκες που διασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα και τα αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Προσφέροντας παράλληλα την πολύτιμη συνδρομή τους και σε άλλες επείγουσες καταστάσεις, όπως οι φυσικές καταστροφές και η πανδημία.
Η ευγνωμοσύνη μας είναι το ελάχιστο που τους οφείλουμε.
Χρόνια πολλά!»

 

21.11.2021

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online