ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΣΤΟ Γ.Ν.Α «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ΚΑΙ ΣΤΟ «ATH CHECKPOINT»

lifespeed.gr


Δημοσιογράφος

 

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, επισκέφθηκε τη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στο Γ.Ν.Α «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» και το Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης «Αth Checkpoint».

 

Κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου,  Ελευθέριος Μπούλιας και στη συνέχεια μετέβησαν στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, όπου ενημερώθηκε από τον συντονιστή διευθυντή της Μονάδας Χρήστο Μιχαηλίδη, παρουσία του διευθυντή Γιώργου Αδάμη και του επιμελητή Νικόλαου Παΐσιος.  
Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης «Athens checkpoint» στο Μοναστηράκι, όπου την υποδέχθηκε ο πρόεδρος της «Θετικής Φωνής» Νίκος Δέδες και η 'Αννα Ζάκοβιτς, υπεύθυνη της Aids Healthcare Foundation στην Ελλάδα. Η Πρόεδρος ενημερώθηκε και ξεναγήθηκε στους χώρους του εξεταστηρίου

Μετά το πέρας των επισκέψεων, η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε τα εξής:

«Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση του HIV η επιστήμη έχει κάνει μεγάλες προόδους, η θνησιμότητα έχει μειωθεί και η καθημερινότητα των ασθενών έχει βελτιωθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση η έγκαιρη διάγνωση και η συστηματική πρόσβαση στη θεραπεία.
Η άγνοια ωστόσο, ο φόβος και ο κοινωνικός στιγματισμός των οροθετικών συνεχίζει δυστυχώς να υπάρχει.
Ο τερματισμός της πανδημίας του AIDS μέχρι το 2030, που αποτελεί στόχο του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, ανήκει στους ειδικούς. Η καταπολέμηση όμως της προκατάληψης και σε αυτόν τον τομέα ανήκει σε μας τους ίδιους. Ας κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε, ώστε κανείς συμπολίτης μας να μην υποφέρει από αδικαιολόγητες διακρίσεις».

 

1.12.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online