Λέσβος: Κατεστράφη η Βρίσα...Νεκρή μια γυναίκα.

lifespeed.gr


Πρόκειται για μητέρα δύο παιδιών

 

 

 

 


«Το ‘χασα γιε μ’ το σπίτι μ’»! Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα που  είπε μια γιαγιά  στην νότια έξοδο της Βρίσας.

Ήταν από τους «τυχερούς» της χθεσινής ημέρας. Επέζησε από το σεισμό παρά την ολική καταστροφή του σπιτιού που είχε φτιάξει με τους κόπους μιας ζωής.

Την μάζεψαν οι δικοί της άνθρωποι  και θα την φιλοξενήσουν όσο χρειαστεί.

 

Πολλά ανάλογα περιστατικά είδαμε στις τρεις ώρες που βρεθήκαμε στην Βρίσα χθες το απόγευμα.

Άλλοι μεταφέρθηκαν σε γειτονικά χωριά, άλλοι στην Μυτιλήνη όπου βρίσκονται συγγενείς και φίλοι. Ωστόσο είναι πολλοί αυτοί που μένουν πίσω χωρίς να έχουν σπίτι.

 

Κάποιοι θα μετακομίσουν στα εξοχικά σπίτια που έχουν στα Βατερά. Πολλοί θα κοιμηθούν στο γήπεδο του Πολιχνίτου, όπου δημιουργείται ένας πρόχειρος καταυλισμός.

 

Οι κάτοικοι του χωριού ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να μείνουν σε σκηνές υπερήλικες άνθρωποι, με χρόνια προβλήματα υγείας που χρειάζονται συνεχή φροντίδα. Είναι άμεση ανάγκη όσοι δεν έχουν σπίτι να μεταφερθούν στα ξενοδοχεία των Βατερών που έτσι κι αλλιώς αυτή την περίοδο δεν έχουν τουρίστες.

Αυτή την ώρα η πρώτη προτεραιότητα είναι οι άνθρωποι.

Η καταστροφή στο χωριό είναι σχεδόν ολική. Πιθανότατα τις επόμενες ημέρες, όταν θα γίνει η εκτίμηση της κατάστασης, η συντριπτική πλειοψηφία των σπιτιών του χωριού, ακόμη κι αυτά που δεν έχουν καταρρεύσει, θα χαρακτηριστούν ακατοίκητα..

Μηχανήματα του στρατού και του Δήμου εχουν ξεκινήσει τις προσπάθειες να καθαρίσουν τους δρόμους του χωριού από τα χαλάσματα. Η αστυνομία μάταια προσπαθούσε να πείσει τους κατοίκους πως πρέπει να απομακρυνθούν από το χωριό καθώς υπήρχε πολύ μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης ετοιμόρροπων κτισμάτων.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής έβγαλαν από τα χαλάσματα ενός σπιτιού νεκρή μια γυναίκα. Οι δικοί της άνθρωποι μάθαιναν εκείνη την ώρα ότι ανασύρονταν νεκρή.
Πρόκειται για μια μητέρα δύο παιδιών, ηλικίας μόλις 43 ετώ

Ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Αριστείδης Ταξείδης, του οποίου το σπίτι είναι ένα από αυτά που καταστράφηκαν μας είπε πως έχει ζήσει τρεις σεισμούς στην ζωή του. Αυτός ήταν πιο καταστροφικός για το χωριό του. Με αυτή την διαπίστωση συμφωνούσαν και οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού.

emprosnet.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online