Η Τουρκία απαγόρευσε στα τουριστικά πλοία της να προσεγγίζουν τα ελληνικά νησιά

lifespeed.gr


Ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός ναυτιλίας

 

 

 

 

Η άμεση απαγόρευση απόπλου προς Ελλάδα όλων των εμπορικών ιστιοπλοϊκών σκαφών και η από 12 Οκτωβρίου απαγόρευση των δρομολογίων από τα τουρκικά λιμάνια προς τα ελληνικά νησιά, με επιβατηγά και εμπορικά πλοία που ανακοίνωσε  ο Τούρκος υπουργός ναυτιλίας, μεταφορών και επικοινωνιών Αχμέτ Αρσλάν συνεχίζει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

«Θεωρώ ότι υπάρχει αρκετός χρόνος και θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι το θέμα, το οποίο ανακινούν για δικούς τους λόγους οι Τούρκοι, θα λυθεί», σημείωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Χίου «Ράδιο Αλήθεια», ο τουριστικός πράκτορας της Χίου, Κώστας Μπολλάς, ο οποίος χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού από και προς την Τουρκία. Και συνέχισε: «Με συναδέλφους που έχω μιλήσει στην Τουρκία ανησυχούν, γιατί δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα εκεί, αλλά υπάρχει πληροφόρηση ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα συζητηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς Ελλάδας - Τουρκίας, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου».

Αισιόδοξος είναι και ο δημοτικός σύμβουλος Χίου, εντεταλμένος για θέματα τουρισμού, Δημήτρης Καράλης. Όπως δήλωσε παρακολουθούν με προσοχή το θέμα, με δεδομένα ότι η τουρκική τουριστική αγορά είναι η κύρια και μεγαλύτερη που είχε ποτέ η Χίος, αναμένουν τις εξελίξεις από το διπλωματικό πεδίο ενώ ενθαρρυντικό στοιχείο όλης αυτής της ιστορίας είναι ότι δόθηκε το χρονικό περιθώριο, έως τις 12 Οκτωβρίου, που σημαίνει ότι «δεν έχουμε να κάνουμε με ειλημμένες αποφάσεις από πλευράς Τουρκίας».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online