Αλ. Τσίπρας: Ανάγκη για γενναίες τομές στην Ευρώπη

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

 

 

«Είναι θετικό γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη η Ευρώπη να δημιουργήσει τους δικούς της θεσμούς ώστε να μην είναι αναγκαία η πρόσκληση νέων θεσμών για να στηρίξουν τις ανάγκες της», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στο Ταλίν.

Αν και ξεπεράσαμε τις κρίσεις δεν ανταποκριθήκαμε στην υπεράσπιση των αξιών μας, είπε ο κ Τσίπρας, τονίζοντας ότι όλοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη ότι πρέπει να υπάρξουν γενναίες τομές στην Ευρώπη. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα χρειαστεί αλλαγή της συνθήκης για να έρθουν οι μεταρρυθμίσεις ή μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

Νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις για σημαντικές θεσμικές τομές μέσα στο πλαίσιο των συνθηκών. Άλλωστε, όταν ανοίγουμε το παράθυρο σε περισσότερο δημοκρατικό έλεγχο, είμαστε ταυτόσημοι με το πνεύμα των συνθηκών, δεν αντιβαίνουμε το πνεύμα των συνθηκών. Όταν περιορίζουμε τις αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες, πιστεύω ότι αντιβαίνουμε στο πνεύμα των συνθηκών. Οπότε, πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις μέσα στο θεσμικό πλαίσιο που έχουμε.

Video

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online